17.9 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateO secţie de votare din Vâlcea a fost închisă temporar după ce un alegător a plecat cu ştampila acasă

O secţie de votare din Vâlcea a fost închisă temporar după ce un alegător a plecat cu ştampila acasă

Un alegător din comuna vâlceană Stoeneşti, satul Dobriceni, a plecat acasă cu o ştampilă de vot, procesul de votare fiind întrerupt timp de un sfert de oră în urma acestui incident, informează NewsIn.
Votarea a fost reluată după ce ştampila a fost recuperată de la localnicul care susţine că a luat-o din greşeală.
Potrivit  lui Adrian Buşu, purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Judeţean de Circumscripţie (BEJC) Vâlcea, până în jurul orei 12.00 nu au fost înregistrate contestaţii care să vizeze fraudarea alegerilor locale, ci doar sesizări în legătură cu încălcarea prevederilor legii electorale pentru ziua votului.
"S-a reclamat faptul că în localităţile Ioneşti, Voiceşti şi Fârtăţeşti, la distanţe mai  mici de 500 de metri de cinci secţii de votare, sunt deschise baruri unde se consumă alcool şi că în municipiul Râmnicu Vâlcea circulă taximetre având portretul candidatului Partidului Naţional Liberal (PNL) la preşedinţia Consiliului Judeţean”.
Potrivit purtătorului de cuvânt al BEJC, până la ora 10.00, au votat 8,23% dintre alegători, ceea ce însemnă că, la nivelul ţării, Vâlcea ocupa locul 11 în ceea ce priveşte prezenţa la vot.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS