22 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateGorj: Un sac cu buletine de la Bumbeşti Jiu, descoperit în localitatea gorjeană Cătunele

Gorj: Un sac cu buletine de la Bumbeşti Jiu, descoperit în localitatea gorjeană Cătunele

Un sac cu buletine tipărite pentru Consiliul Local Bumbeşti Jiu au fost descoperite la Cătunele, după ce o parte dintre alegători le folosiseră deja în procesul electoral, informează NewsIn.
„Cel mai probabil s-au încurcat sacii când au fost ridicaţi de la Prefectura Gorj”, a declarat unul dintre membrii comisiei Biroului Electoral Judeţean Gorj, în timp ce preşedintele BEJ Gorj spune că „e grav că nu au observat cei din biroul electoral încurcătura respectivă”.
Potrivit preşedintelui secţiei de votare din Cătunele, Petrişor Lupulescu, unul din alegători a observat şi i-a anunţat că nu-şi găseşte candidaţii pe lista respectivă.  Lupulescu susţine că nu au fost folosite în procesul electoral mai mult de 20, 30 de buletine de vot şi că imediat cum au sesizat neregula, buletinele din Bumbeşti Jiu au fost retrase şi urmează să fie anulate.
Preşedintele BEJ Gorj, Ion Stănulescu, a declarat că a luat decizia să ia în calcul voturile de pe buletinele de vot de la Bumbeşti Jiu, chiar dacă au fost date de cetăţeni din Cătunele.
„E grav că nu au observat cei din biroul electoral încurcătura respectivă. Noi am analizat şi am considerat că, din două rele, o alegem pe cea mai mică, adică nu privăm partidele de votul obţinut”, a declarat Ion Stănulescu, preşedintele BEJ Gorj, citat de NewsIn.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS