18.3 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024

Piaţă în Brestei

O nouă piaţă va fi dată în folosinţă la Craiova peste câteva zile, într-unul dintre cele mai slab dotate cartiere ale oraşului.

Craiovenii din cartierul Brestei au în sfârşit o piaţă agroalimentară. Chiar dacă modestă în comparaţie cu nevoile locuitorilor, care doar au visat până acum la canalizări, străzi asfaltate şi apă potabilă, oferta primăriei stinge totuşi o seamă de revendicări pe care oamenii le-au înaintat autorităţilor publice locale de-a lungul timpului. „Este un lucru foarte bun că avem şi noi o piaţă agroalimentară. Ne-am chinuit ani buni să mergem prin Craioviţa şi tocmai în Piaţa Centrală ca să ne luăm alimente“, a spus Vasile Ghenoiu, pensionar din cartierul Brestei.
Ultima cerere înaintată municipalităţii pentru construirea unei pieţe aici a fost lansată cu un an în urmă, în martie 2007, la „Fii vocea cartierului tău!“, moment în care primăria a urgentat procedurile de reglementare a regimului juridic al terenului pe care a fost ridicată actuala piaţă. Potrivit răspunzătorilor, obiectivul comunitar din cartierul Brestei va fi luat în primire de la constructor pe 2 iunie, după care poate fi dat în folosinţă. „Recepţia lucrărilor se va face la începutul săptămânii viitoare, aşa cum ne şi planificaserăm. Dacă reuşim să atribuim locurile de vânzare, fiindcă există deja cereri, pe 7 sau 8 iunie piaţa poate fi deschisă“, a declarat directorul Serviciului de administrare a pieţelor şi târgurilor din Craiova, Gheorghe Călinoiu.
Suprafaţa amenajată a pieţei este de 900 de metri pătraţi, dintre care 800 de metri pătraţi, reprezentând platoul, sunt ocupaţi de 60 de mese, iar restul – de magazinul de lactate. Din investiţia de un milion de lei au mai fost realizate 70 de locuri de parcare, chiar la intrarea în piaţă.

Urgenţă în 1 Mai

Nevoia de pieţe se resimte şi în cartierul 1 Mai, deservit în prezent cu un simulacru de piaţă agroalimentară, o mizerie care, pe deasupra, mai este aşezată şi lângă Spitalul de Urgenţă. Locuitorii din cartier cer de doi ani Primăriei Craiova să găsească o soluţie pentru construirea altei pieţe, însă demersurile s-au împotmolit şi de această dată în regimul juridic al terenului pe care municipalitatea intenţionează să-l utilizeze. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII