30.9 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGuvernul dă ajutoare pentru săraci şi pentru refacerea locuinţelor calamitate

Guvernul dă ajutoare pentru săraci şi pentru refacerea locuinţelor calamitate

Guvernul a alocat astăzi peste 1,1 milioane de lei pentru 754 de familii şi persoane care au o situaţie materială precară, iar alte 300 de mii de lei au fost alocate pentru refacerea unor locuinţe distruse de incendii sau de calamităţi.
Potrivit unui comunicat remis de Guvern, familiile care vor beneficia de ajutoarele financiare în valoare de peste 1,1 milioane de lei sunt în situaţii de "extremă dificultate", din cauza stării de sănătate sau a situaţiei financiare precare.
"Beneficiarii au venituri lunare foarte mici, provenind în principal din pensii pentru limită de vârstă, pensii de invaliditate, alocaţii familiale şi ajutor social şi trăiesc în condiţii de sărăcie. Persoanele adulte din aceste familii sau copiii acestora prezintă grave afecţiuni de sănătate, care necesită tratamente medicale şi intervenţii chirurgicale costisitoare care nu sunt suportate, în totalitate, de către casele judeţene de asigurări de sănătate. Majoritatea persoanelor din familiile pentru care se acordă ajutoarele financiare nu au posibilitatea să obţină venituri din alte activităţi, având capacitate de muncă redusă", arată comunicatul.  
Situaţia socială şi materială a acestor familii şi persoane a fost evaluată prin anchete sociale ale direcţiilor de muncă şi protecţie socială. Ajutoarele provin din bugetul ministerului Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse şi se acordă pentru familii şi persoane singure din 38 de judeţe şi din Capitală.
Alte 88 de familii şi persoane singure vor primi ajutoare de urgenţă în valoare totală de 303.600 lei noi. Sprijinul financiar se acordă pentru refacerea locuinţelor distruse de inundaţii, intemperii, alunecări de teren şi incendii. Banii se alocă tot din bugetul ministerului Muncii.
Astfel, 32 de familii şi persoane singure din Călăraşi, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Maramureş, Neamţ, Prahova, Teleorman, Vaslui, Vâlcea şi Vrancea vor primi ajutoare de urgenţă în valoare de 95.300 lei pentru refacerea locuinţelor distruse de inundaţii, intemperii şi alunecări de teren.
Pentru 56 de familii şi persoane singure din Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Brăila, Călăraşi, Dâmboviţa, Galaţi, Giurgiu, Hunedoara, Iaşi, Ilfov, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Tulcea, Vaslui, Vâlcea şi Vrancea se vor acorda ajutoare de urgenţă în sumă totală de 208.300 lei pentru refacerea locuinţelor afectate de incendii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS