19.2 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFotbal - Oţelul: 1.200 de suporteri au organizat un miting pentru susţinerea echipei

Fotbal – Oţelul: 1.200 de suporteri au organizat un miting pentru susţinerea echipei

Circa 1.200 de suporteri ai echipei Oţelul Galaţi au organizat marţi după-amiază un miting de protest în faţa stadionului, unde au scandat împotriva FRF şi au cerut acestui for să acorde licenţa clubului pentru viitorul sezon, informează NewsIn.
Suporterii au protestat împotriva deciziei federaţiei de a penaliza clubul cu două jocuri cu porţile închise, dar şi împotriva celor 3 puncte pierdute la masa verde în favoarea echipei FC Vaslui, precum şi a dreptului de a participa în Intertoto. "Europa ne vrea, FRF nu", "Daţi-ne fotbalul înapoi", "Fără comisii măsluite", "Vrem dreptate", au fost doar câteva din scandările suporterilor gălăţeni. După aproximativ o oră aceştia au plecat să mărşăluiască în oraş, organizaţi în mai multe grupuri.
Comitetul executiv al FRF, care s-a întrunit la Piatra Neamţ, a decis ca echipele Oţelul Galaţi, Gloria Buzău şi Politehnica Iaşi să nu primească licenţa pentru sezonul 2008/2009 al Ligii I, din cauza neplăţii unor datorii către stat, foşti sau actuali angajaţi. La ora publicării acestei ştiri, la Comisia de Licenţiere a FRF se judecă apelul celor trei cluburi, şedinţă în urma căreia se va stabili dacă cele trei cluburi vor primi sau nu licenţele pentru sezonul viitor.
Pe de altă parte, Comisia de Apel a FRF a decis pe 6 mai ca Oţelul Galaţi să pierdă la masa verde meciul cu FC Vaslui, din etapa a 23-a a Ligii I, scor 1-1 pe teren, pentru că i-a folosit pe jucătorii Gabriel Paraschiv şi Janos Szekely, fiind în stare de suspendare după decizia Comisiei de Disciplină, dar cu drept de joc după apel. Astfel, FC Vaslui a urcat pe poziţia a şaptea în clasament, în locul Oţelului, şi va reprezenta România în Cupa UEFA Intertoto. Dacă cei de la CAF vor menţine rezultatul obţinut pe teren, atunci Oţelul ar ajunge la 48 de puncte, iar FC Vaslui la 45.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS