14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateBăsescu a promulgat legea care interzice produsele fast-food în şcoli

Băsescu a promulgat legea care interzice produsele fast-food în şcoli

Preşedintele Traian Băsescu a promulgat astăzi legea prin care produsele de tip "fast food" nu vor mai putea fi distribuite în instituţiile de învăţământ preuniversitar, informează Administraţia Prezidenţială.

Actul normativ a fost adoptat pe Camera Deputaţilor pe 13 mai. Potrivit iniţiatorilor, 26 de deputaţi aparţinând grupurilor parlamentare ale PD-L, PSD, PNL, PC, PRM, dar şi independenţi, interzicerea consumului de alimente  "fast food" în şcoli este o măsură necesară deoarece favorizează apariţia a numeroase boli care pot afecta dezvoltarea copiilor şi adolescenţilor.

Astfel, potrivit legii adoptate de deputaţi, în unităţile de învăţământ preuniversitar pot fi preparate şi distribuite produse care se încadrează în categoria unei alimentaţii sănătoase în sensul că acel mod de alimentaţie a fost dovedit ştiinţific a  fi optim creşterii, dezvoltării şi menţinerii stării de sănătate a copiilor şi adolescenţilor în colectivităţi. Actul normativ prevede că meniurile trebuie să aibă avizul personalului medical, dar şi al conducătorului unităţii de învăţământ.

De asemenea, Ministerul Sănătăţii Publice trebuie să afişeze pe site-ul oficial, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a  legii, necesarul zilnic de calorii şi substanţe nutritive pentru copii şi adolescenţi, precum şi necesarul estimativ zilnic al
diferitelor grupe de alimente pentru alcătuirea dietei acestora.

Actul normativ va intra în vigoare la 30 de zile de la publicarea sa în Monitorul Oficial.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII