12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn comandant român de navă a dispărut de la bordul unui vas, în Oceanul Atlantic

Un comandant român de navă a dispărut de la bordul unui vas, în Oceanul Atlantic

Un comandant de navă român este căutat de autorităţile portuare americane după ce a dispărut de la bordul unui vas libanez, în timpul unui marş în Oceanul Atlantic. Liderul Federaţiei Internaţionale a Transportatorilor din România (ITF), Adrian Mihălcioiu, a declarat că Liviu Iliescu, în vârstă de 48 de ani, din Constanţa, se afla la bordul navei "Morning Cloud", pavilion Liberia. Dispariţia comandantului de navă a fost semnalată aseară, la aproape 500 de kilometri în Oceanul Atlantic. Vasul trebuia să acosteze în următorul port, unde navigatorul urma sa se debarce.

Potrivit lui Adrian Mihălcioiu, fiul comandantului a anunţat dispariţia tatălui său de la bordul vasului şi a solicitat ajutorul ITF. Liderul ITF România a precizat că bărbatul a plecat în voiaj prin intermediul unei firme din Constanţa, dar nu avea contract de muncă recunoscut de Federaţia Internaţională a Transportatorilor din România.

Autorităţile portuare îl caută pe comandant, iar reprezentanţii Federaţiei Transportatorilor din SUA ţin legătura cu liderul ITF România.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS