19.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCopiii clujeni vor să intre în Cartea Recordurilor cu cel mai mare desen pe asfalt

Copiii clujeni vor să intre în Cartea Recordurilor cu cel mai mare desen pe asfalt

Aproximativ 2.000 de copii din Cluj vor participa, de 1 iunie, la realizarea unui desen pe asfalt care va avea cel puţin 7.000 de metri pătraţi şi care ar putea fi înscris în Cartea Recordurilor. 

Evenimentul JOOnior Zâmbet, care îşi propune să realizeze cel mai mare desen pe asfalt din lume, pe o porţiune din viitoarea centură de ocolire a municipiului Cluj-Napoca, este organizat de Fundaţia Română pentru Copii, Comunitate şi Familie (FRCCF), în parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca.

"JOOnior Zâmbet îşi propune stabilirea unui nou record mondial la desene pe asfalt şi înscrierea acestuia în Cartea Recordurilor. În prezent, recordul mondial este deţinut de un desen care a acoperit 5.612 mp de asfalt. De 1 iunie, ne propunem să acoperim cel puţin 7.000 de mp de asfalt cu ajutorul a aproximativ 2.000 de copii din Cluj", a declarat marţi Camelia Mateş, Director Imagine, FRCCF, într-un comunicat de presă al instituţiei.

Elevi de la Liceul de Arte "Romulus Ladea" se ocupă de conceptul desenului, care trebuie să fie unitar, precum şi de realizarea contururilor şi de coordonarea copiilor. "Tema desenului este Zâmbet de Copil (grupul de tineri artişti va crea un desen care să vorbească despre ceea ce îi face pe cei mici să zâmbească, despre ceea ce îi face să fie fericiţi). Desenul va fi realizat pe noua şosea de centură a oraşului", se mai arată în comunicatul de presă de marţi al FRCCF.

Desenul va fi măsurat de un topometrist autorizat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS