30.1 C
Craiova
miercuri, 12 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitate33.600 de buletine de vot în plus, descoperite la Monitorul Oficial

33.600 de buletine de vot în plus, descoperite la Monitorul Oficial

Reprezentantul PD-L în Biroul Electoral Municipal (BEM), Marian Zlotea, a anunţat astăzi că BEM va lua în discuţie în şedinţa de joi situaţia creată prin descoperirea la Monitorul Oficial a 33.600 de buletine de vot în plus peste numărul celor care trebuiau tipărite în mod legal.
Zlotea a explicat că sesizarea PD-L făcută astăzi s-a dovedit întemeiată. PD-L a sesizat marţi public autorităţile statului asupra faptului că, pentru alegerea Consiliului General, Monitorul Oficial a tipărit 33.600 buletine de vot în plus faţă de necesarul şi rezerva prevăzute de lege.
În această dimineaţă, prefectul Cătălin Deaconescu şi preşedintele BEM, Ruxandra Dănăilă, s-a deplasat la sediul Monitorului Oficial şi au constatat existenţa unui box-palet numerotat cu nr.31, pe care erau stivuite, în ambalaj sigilat, 33.600 de buletine de vot imprimate pentru alegerea Consiliului General, cei doi întocmind o notă prezentată de Zlotea.
Reprezentantul PD-L a precizat că sectoarele au făcut o renumărătoare a buletinelor primite pe 14-15 mai, toate raportând că nu au niciun buletin lipsă. Situaţia creată va fi discutată în şedinţa BEM de joi dimineaţă, a adăugat Zlotea, Biroul urmând să decidă ce măsuri va lua. Cele 33.600 de buletine despre care nu se ştie de cine au fost comandate vor fi aduse la BEM, care va hotărî dacă le va distruge sau nu.
În condiţiile în care Prefectura susţine că a comandat numărul legal de buletine, suspiciunile PD-L se îndreaptă spre şeful Monitorului Oficial, Liviu Moraru, candidat PNL pe lista pentru Consiliul Local Sector 5. Zlotea a afirmat că directorul Regiei ar fi trebuit să îşi ia concediu sau să se suspende pe perioada campaniei electorale. Liberalul, a arătat Zlotea, a negat, printr-un comunicat dat publicităţii miercuri, că ar fi tipărit mai mult de 1.973.506 de buletine de vot, cât era numărul legal, dar controlul făcut de prefect şi preşedintele BEM în aceeaşi zi a dovedit contrariul.
"PD-L sesizează public autorităţile statului asupra faptului că pentru alegerea Consiliului General, Monitorul Oficial a tipărit 33.600 buletine de vot în plus faţă de necesarul şi rezerva prevăzute de lege. Informaţiile au fost verificate la Birourile Electorale de Circumscripţie, care au preluat în totalitate (inclusiv rezerva de 10%) buletinele de vot comandate şi executate la Monitorul Oficial, fără a fi semnalizată vreo lipsă", se arată într-un comunicat remis marţi NewsIn.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII