16.7 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBani pentru o nouă staţiune montană în Valea Jiului

Bani pentru o nouă staţiune montană în Valea Jiului

Peste 14.000.000 de lei vor ajunge în Valea Jiului pentru modernizarea şi amenajarea drumului ce duce spre cea mai nouă staţiune montană în Pasul Vâlcan, staţiune ce va face legătura cu Straja. Banii vin prin Comitetul Regional de Evaluare Strategica si Corelare Regiunea Vest (CRESC Vest) şi vor fi investiţi în construirea DJ 664, iar cu ajutorul altor proiecte se va realiza şi  introducerea canalizării, gazului, energiei electrice şi apei potabile, dar şi amenajarea staţiunii la standarde europene.
Staţiunea turistică montană din Pasul Vâlcan este pe punctul a deveni una dintre cele mai importante staţiuni turistice incluse în circuitul naţional, după ce în zonă vor începe lucrările de amenajare. Gheorghe Ile, primarul din Vulcan, spune că amenajarea va dura până prin anul 2011, iar o parte a investiţiilor va fi susţinută prin proiectul „Schi în Carpaţi”. Proiectul de viitor al staţiunii prin care se va face legătura cu staţiunea montană Straja, deja intrată în elita staţiunilor din România, cuprinde amplasarea mai multor instalaţii de teleschi, realizarea canalizării, a alimentării cu apă, energie electrică şi gaz metan, instalaţii de transport pe cablu tip telescaun, precum şi tunuri de zăpadă şi alte accesorii necesare unei staţiuni turistice europene.
Pentru infrastructura din judeţul Hunedoara au fost aprobate, prin CRESC Vest, două proiecte de modernizare a două drumuri judeţene. Este vorba despre modernizarea DJ 664 ce duce spre Pasul Vâlcan, din municipiul Vulcan şi de DJ 668 Bucium Orlea. Pentru DJ ce duce spre Pasul Vâlcan a fost aprobată suma de 14.113.768 lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS