17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFotbal - Ucraina: Mircea Lucescu a câştigat titlul cu Şahtior Doneţk

Fotbal – Ucraina: Mircea Lucescu a câştigat titlul cu Şahtior Doneţk

Echipa pregătită de Mircea Lucescu, Şahtior Doneţk, a câştigat sâmbătă cel de-al patrulea titlu de campioană a Ucrainei din istorie şi al treilea cu tehnicianul român pe banca tehnică.

Şahtior, la care Raţ a evoluat până la pauză, s-a impus în ultima etapă în faţa lui Metalurg Doneţk, scor 4-1, pe teren propriu, în timp ce Dinamo Kiev, cu Ghioane integralist, a remizat în deplasarea de la Metalist Harkov, scor 2-2.  
Şahtior s-a clasat pe primul loc, cu 74 de puncte, iar Dinamo Kiev pe poziţia a doua, cu 71 de puncte. Şahtior va evolua în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor, iar Dinamo Kiev în turul 2 preliminar al celei mai importante competiţii europene intercluburi.
Echipa din Doneţk a câştigat cel de-al patrulea titlu de campioană a Ucrainei din istorie, dintre care trei au fost cucerite cu Mircea Lucescu pe banca tehnică (2004/2005, 2005/2006 şi 2007/2008).
Echipa pregătită de Oleg Protasov, Dnepr, la care Ionuţ Mazilu a evoluat până la pauză, a remizat, scor 0-0, pe teren propriu cu Karpat Lvov, a terminat sezonul pe locul 4 şi va evolua în turul 2 preliminar al Cupei UEFA. Cealaltă reprezentantă a Ucrainei în Cupa UEFA este Metalist Harkov.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS