17.3 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateBebeluş ucis de mamă

Bebeluş ucis de mamă

O tânără de 19 ani din Gorj şi-a bătut în mod repetat copilul de numai o lună, cauzându-i moartea. Mama ucigaşă a fost arestată pentru omor deosebit de grav.

 

Valentina Petec, de 19 ani, din Gorj, a fost arestată preventiv ieri, pentru 29 de zile, pentru comiterea infracţiunii de omor deosebit de grav. Tânăra a anunţat miercuri poliţia că şi-a găsit fiica de o lună moartă în casă. Poliţiştii şi procurorii criminalişti care s-au deplasat la faţa locului au stabilit însă că femeia îşi bătea în mod repetat fetiţa. Medicii legişti au ajuns şi ei la concluzia că, în ultimele zile, Valentina Petec a exercitat acte de violenţă asupra nou-născutului. „În urma autopsiei, am observat că asupra fetiţei au fost exercitate acte de violenţă. Cadavrul prezintă urme de violenţă repetată, a avut un hematom pe cutia craniană, o pareză pe partea dreaptă a corpului, iar mâna şi piciorul au paralizat din cauza bătăii primite. Are şi un traumatism cranio-cerebral grav. Avea o greutate de două kilograme şi 50 de grame, fiind nedezvoltată aşa cum ar fi trebuit“, a spus Claudia Beldean, medic legist în cadrul Serviciului de Medicină Legală Gorj.

 

Şi-a bătut copilul pentru că plângea

 

Pe fondul neînţelegerilor dintre Valentina Petec şi concubinul său, se pare că femeia a început să-şi bată fiica. Mama criminală a spus că micuţa plângea des. „Îmi pare rău pentru ce s-a întâmplat, nu am vrut să se ajungă la aşa ceva. Am mai dat în ea, dar nu am vrut să o omor. Mă certam cu bărbatul meu des, mă bătea şi-mi tot spunea să dau fetiţa la Casa de copii. Nu voia să o recunoască“, a afirmat Valentina Petec. Varianta femeii a fost susţinută şi de avocatul său. „O bătea concubinul, nu voia să recunoască fetiţa şi îi tot spunea să o dea la stat. Ea a spus că regretă fapta, că a lovit-o cu palma peste cap şi peste alte părţi ale corpului pentru că plângea foarte des. Cred că poate fi vorba şi despre o traumă postnatală. În România există multe asemenea cazuri, la care se ajunge şi din pricina sărăciei şi a neînţelegerilor dintre concubini“, a declarat Gelu Fumureanu.

 

Trăiau de pe o zi pe alta

 

Valentina Petec şi concubinul său, Cristi Tuşanu, trăiau într-o sărăcie lucie. Nici unul dintre ei nu are un loc de muncă stabil, iar Cristi Tuşanu lucra cu ziua prin sat, pe la vecini, şi abia reuşea să strângă banii necesari hranei.

Cei doi mai au o fetiţă de aproximativ doi ani, despre care mai mulţi vecini au spus că era bătută frecvent de mama sa şi că uneori aceasta o lega ca să nu iasă din casă. Fata a fost încredinţată Centrului de Plasament din localitatea Târgu Cărbuneşti. Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului a demarat o anchetă prin care urmează ca ambii părinţi să fie decăzuţi din drepturi.

Cristi Tuşanu a recunoscut că se certa cu Valentina Petec mai ales din cauza neajunsurilor financiare: „Ne certam des, poate o mai şi loveam pe Valentina, dar nu am nici o vină şi nici o legătură cu moartea fetiţei. Nu am fost acasă şi m-a sunat să-mi spună că a găsit fetiţa moartă-n pat. Nu ştiu ce s-a întâmplat“, a spus bărbatul.

Dacă va fi găsită vinovată, Valentina Petec riscă între 15 şi 25 de ani de închisoare.

Nou-născut îngropat în grădină

În luna februarie a acestui an, anchetatorii gorjeni au început cercetările în cazul morţii suspecte a unui nou-născut. Bebeluşul a fost îngropat în grădină chiar de cea care îl adusese pe lume. Gheorghe Roibu, procurorul care a anchetat cazul, a declarat că Aurelia Peagu, de 43 de ani, din localitatea Schela, a născut acasă şi şi-a îngropat copilul. Din cauza faptului că rezultatele analizelor efectuate la Institutul de Medicină Legală „Mina Minovici“ din Bucureşti nu au sosit încă, mama nu a fost acuzată de pruncucidere, ancheta bătând pasul pe loc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU