22 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTraian Băsescu receptiv la problemele românilor din Kuweit

Traian Băsescu receptiv la problemele românilor din Kuweit

Preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit aseară cu aproximativ 100 de reprezentanţi ai comunităţii româneşti din Kuweit. Printre subiectele abordate de preşedinte s-au numărat recunoaşterea diplomelor de studii, vizele şi problema cetăţeniei, dar şi investiţiile kuweitiene în ţara noastră. Români veniţi să îl salute pe preşedinte s-au plâns de faptul că diplomele de studii, cu excepţia celor ale medicilor şi asistenţilor medicali, nu sunt recunoscute în Kuweit.
Băsescu a declarat că în cadrul discuţiilor purtate cu oficialii kuweitieni s-a stabilit relansarea cooperării economice şi politice dintre cele două state. Una dintre temele abordate a fost cea legată de recunoaşterea diplomelor de studii obţinute în România. Şeful statului a precizat că există înţelegere din acest punct de vedere la emirul statului kuweitian şi i-a asigurat pe cei prezenţi că în scurt timp va avea loc o întâlnire la nivelul miniştrilor educaţiei din cele două state pentru rezolvarea acestei probleme.
Românii au ridicat şi problema obţinerii vizei sau a cetăţeniei române pentru copiii şi soţii celor provenind din familii mixte. În plus, ei spun că şi-ar dori şi o cursă aeriană directă către Bucureşti.
Preşedintele a răspuns că Tarom nu are un număr suficient de avioane pentru a rezolva această problemă, adăugând că, pe măsură ce va creşte dotarea companiei cu aeronave, ar putea apărea şi o cursă directă către Kuweit. În întrevederile cu emirul şi premierul kuweitian s-au abordat şi probleme precum reconstrucţia Irakului şi investiţiile în România.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII