12 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCadastriştii doljeni au propria organizaţie

Cadastriştii doljeni au propria organizaţie

Geodezii (persoanele care realizează măsurătorile cadastrale) din Dolj, Mehedinţi şi Olt s-au întâlnit ieri pentru a înfiinţa filiala locală a Ordinului Geodezilor din România (OGR). „Ne aşteptăm la o îmbunătăţire a calităţii serviciilor oferite de geodezi şi o orientare mai mare către cetăţean. Oamenii trebuie să fie mulţumiţi şi să înţeleagă importanţa lucrărilor cadastrale, cum trebuie făcute şi de ce durează atât“, a declarat Cornel Păunescu, vicepreşedintele OGR, prezent la eveniment. Potrivit acestuia, saltul calitativ depinde însă de modul cum vor acţiona membrii OGR.

 

Din 2009, OGR va autoriza geodezii

 

Filiala deschisă ieri este cea de-a 24-a din România şi era necesară, mai ales că, potrivit Legii nr. 16/2007, autorizarea specialiştilor în cadastru a trecut din mâinile statului, de la Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI), la OGR. „Din 2009, noi vom fi cei care vom da autorizările pentru geodezi (vechile autorizaţii funcţionează până pe 20 martie)“, a explicat Cornel Păunescu.

Acesta a precizat că se va face o selecţie severă a celor care vor avea drept de semnătură, spre deosebire de ANCPI, Ordinul având o Comisie de Disciplină care îi poate sancţiona pe cei care nu respectă Codul.

Până ieri, la filiala locală s-au înscris aproape 60 de membri (34 de persoane autorizate din Dolj, 18 din Mehedinţi şi opt din Olt), care îndeplinesc condiţiile de autorizare ale Ordinului.

„Ar mai îndeplini încă 25 – 30 de geodezi condiţiile, însă aceştia nu s-au grăbit să se înscrie în filială“, a precizat Mircea Noaje, organizatorul întâlnirii de ieri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS