12 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGalaţi: 300 de case au fost afectate de inundaţii

Galaţi: 300 de case au fost afectate de inundaţii

Autorităţile au decretat stare de alertă în comuna gălăţeană Brăhăşeşti, afectată de ploile din ultimele zile. În urma inundaţiilor produse, 300 de case au fost afectate. Autorităţile locale fac un bilanţ al pagubelor, pentru ca localnicii să poată beneficia de fonduri guvernamentale de urgenţă. Între timp, pentru şase familii din localitate vor fi puse la dispoziţie locuinţe modulare de la Rezervele Statului, pentru că există riscul ca locuinţele lor să se prăbuşească.

În zeci de gospodării viiturile au făcut prăpăd şi câteva sute de localnici au fost evacuaţi deoarece unele case au şi structura de rezistenţă afectată. Angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă încearcă să îi ajute pe oameni să scoată apa din case şi să cureţe drumurile de noroi.

Deplasarea în zonă se face cu dificulate. Mai multe drumuri judeţene şi comunale au fost inundate şi au devenit impracticabile. Pompierii acţionează pentru scoaterea apei şi a mâlului din case, precum şi pentru degajarea drumurilor blocate de aluviuni.

Oamenii sunt nemulţumiţi că autorităţile locale n-au luat nici o măsură de la inundaţiile de anul trecut.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS