12.9 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDe astăzi, se formează 10 cifre şi pentru apelurile locale Romtelecom

De astăzi, se formează 10 cifre şi pentru apelurile locale Romtelecom

Apelurile către şi din reţeaua de telefonie fixă se modifică începând cu 3 mai. Astfel, un bucureştean din zona Iancului care doreşte să stea de vorbă cu un prieten din cartierul Berceni va forma zece cifre şi nu şapte ca până acum. Înainte de numărul actual al abonatului se va tasta prefixul local.
Potrivit noii reguli, abonaţii din provincie vor forma şi ei tot numere din 10 cifre şi nu din şase, ca în prezent. Înaintea numărului de telefon va forma obligatoriu şi prefixul judeţului, în funcţie de furnizorul de servicii de telefonie fixă la care este abonat apelatul şi judeţul în care se află acesta.
Pentru serviciile de informaţii, precum 931, sau pentru companiile de taxi va trebui să formaţi de astăzi cifra 1 înaintea numărului. De exemplu, numărul 931 va fi 1931. Singurul care nu se modifică este numărul de urgenţă 112.
Tranziţia la noul mod de formare a numerelor de telefon se va face în două etape. Astfel, de astăzi şi până pe 30 septembrie numerele de telefonie fixă vor putea fi apelate atât în formatul actual, cât şi în noul format. După 1 octombrie se va putea suna doar prin noua numerotare. Campania de informare a abonaţilor va costa 60.000 de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS