17 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePe Valea Prahovei se circulă bară la bară pe ambele sensuri de mers

Pe Valea Prahovei se circulă bară la bară pe ambele sensuri de mers

Traficul rutier se desfăşura cu dificultate în această după-amiază pe Valea Prahovei, coloanele de maşini depăşind doi kilometri între staţiunile Azuga şi Sinaia, conform poliţiştilor de la Serviciul Poliţiei Rutiere Prahova, informează NewsIn.

"Circulaţia pe DN 1 este îngreunată în special din cauza numărului mare de autovehicule, formându-se coloane în special între Sinaia şi Buşteni, pe ambele sensuri de mers. Cauza principală o reprezintă trecerile de pietoni dese din staţiuni care îi fac pe şoferi să circule bară la bară", a declarat pentru NewsIn comisar-şef Ştefan Crivăţ, şeful Biroului pentru Siguranţa Circulaţiei din cadrul IPJ Prahova.

El a subliniat faptul că astăzi, între orele 8.00 şi 13.00, aproape 8.000 de maşini au tranzitat DN 1, pe tronsonul Comarnic – Azuga, în jur de 5.500 dintre acestea circulând pe sensul de mers Bucureşti – Braşov. "Asta în condiţiile în care, într-o zi obişnuită, DN 1 este tranzitat în 24 de ore de 30.000 de maşini", a precizat Crivăţ.

Numărul de agenţi de circulaţie pe toată Valea Prahovei, la Sinaia, Buşteni şi Azuga a fost mărit, încă de miercuri, poliţiştii aşteptându-se ca vârful de trafic să fie atins duminică, atunci când turiştii se întorc din minivacanţă. DN1 este supravegheat, în această perioadă, şi cu ajutorul aparatelor de zbor ale Inspectoratului de Aviaţie al MIRA.

Şoferii sunt sfătuiţi ca, duminică, la întoarcere, să folosească rutele alternative DN1A Bucureşti- Buftea- Ploieşti- Cheia- Braşov şi DN 72 Bucureşti- Târgovişte- Sinaia- Braşov. Poliţiştii le recomandă, de asemenea, şoferilor să nu depăşească dacă se află în coloană, să poarte centura de sigranţă şi să permanent viteza la condiţiile de drum cu care se întâlnesc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS