21.6 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSacoşă duty-free lângă magazinul primarului

Sacoşă duty-free lângă magazinul primarului

Alcool şi ţigări fără timbre. Asta au găsit inspectorii vamali lângă magazinul din Beharca al familiei primarului liberal din Coţofenii din Dos, Constantin Cîrciumaru. Coincidenţă sau nu, prefectul de Dolj, Silviu Dumitru, de asemenea de extracţie liberală, se afla prin zonă în momentul controlului.

 

 

 

A treia zi de Paşte pare să fi fost cu ghinion pentru primarul din Coţofenii din Dos. Inspectorii de la Direcţia Regională Vamală Craiova (DRVC) au descoperit sub masa din faţa magazinului general aparţinând edilului o sacoşă cu o sticlă de 20 de litri de băuturi spirtoase şi 20 de pachete de ţigări marca Marble, netimbrate. „Erau abandonate sub o masă de piatră, la câţiva metri de dugheană. Cred că erau de la duty-free. Inspectorii au întocmit actele şi au reţinut bunurile timp de 15 zile. Aceştia au făcut control şi în interiorul magazinului, dar nu au găsit nimic. Vânzătoarea a fost cooperantă“, a declarat Ştefan Marinescu, şeful Serviciului accize din cadrul DRVC.

 

Coincidenţă cu prefectul

 

Gurile rele spun că prezenţa prefectului în momentul controlului nu a fost întâmplătoare şi că acesta ar fi venit pentru a-şi apăra primarul. Discuţia cu inspectorii pare să se fi transformat într-o ceartă în toată regula, lucru confirmat involuntar de prefect. Întrebat ce căuta acolo în prezenţa inspectorilor, Dumitru a spus că venise să discute cu primarul despre probleme administrative.

„Nu ştiu când a fost controlul, eu marţi am asistat la altercaţie… adică discuţie. Întâmplător eram acolo, discutam cu domnul primar Cîrciumaru despre finanţarea reabilitării unui drum din comună, când au venit în control. Nu am vorbit cu băieţii care au venit în inspecţie, ci cu şefii lor. Nu am intervenit, le-am spus doar să-şi facă datoria. M-au anunţat apoi că au găsit doar un bidon cu votcă lângă masă, dar nu se ştie cine l-a pus acolo“, a declarat prefectul. Acesta a acuzat că acţiunea face parte din arsenalul de campanie electorală menit să-l discrediteze pe primarul liberal care candidează pentru un nou mandat.

Duşmanii îi poartă pică lui Cîrciumaru

 

Acelaşi lucru l-a susţinut şi Constantin Cîrciumaru, care a dat vina pe adversarii săi politici. Aceştia ar fi plasat strategic sacoşa, pentru ca Vama să vină să-l amendeze. „Cu o zi înainte am avut un chef acolo, la terasă. Bănuiesc că atunci cineva a lăsat sacoşa sub masă. Sunt nişte chestii politice. Eu zic că sacoşa cu alcool şi ţigări a fost pusă acolo. A fost o chestie la comandă, dar nu le-a ieşit, deoarece cei de la Vamă au găsit sacoşa afară“, a afirmat Cîrciumaru. Şeful Serviciului Accize de la DRVC neagă că ar fi primit vreun ordin politic pentru a face controlul. „Echipajul a avut traseu Filiaşi-Craiova şi, când s-a întors de pe teren, a văzut chioşcul primarului şi s-a dus acolo. Dacă era comandă politică, nu mergeau degeaba să se plimbe pe acolo. Noi aşteptăm să revendice cineva bunurile reţinute, deşi cred că nu o va face nimeni“, a precizat Ştefan Marinescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII