16.2 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateGalaţi: O viitură pe Prut este aşteptată peste cinci zile

Galaţi: O viitură pe Prut este aşteptată peste cinci zile

Pregătiri de inundaţii, în judeţul Galaţi. După ce apele Prutului s-au umflat din cauza ploilor din ultimele zile, autorităţile gălăţene se aşteaptă ca o viitură să ajungă în dreptul judeţului, peste cinci zile.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au cerut primăriilor din localităţile de lângă Prut să aibă un stoc de o mie de saci cu nisip, precum şi utilaje care să poată ridica diguri temporare în calea apelor. Zona cu riscul cel mai mare de inundaţii este în dreptul comunei Slobozia Oancea, unde Prutul trece foarte aproape de Drumul Naţional 26, care leagă Galaţiul de Bârlad.

În urmă cu doi ani, acest drum a fost inundat de apele Prutului, iar autorităţile şi localnicii au intervenit cu saci de nisip pentru ca circulaţia rutieră să nu fie întreruptă. Şi acum, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă pregăteşte o intevenţie similară.

"În condiţiile în care se află că nivelul apei va creşte, se vor lua măsuri, ca şi în anii precedenţi, pentru a proteja drumul printr-un dig improvizat cu saci cu nisip", a declarat Viorel Zaharia, şef ISU Galaţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS