26.2 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateEgipt: 8 morţi şi peste 25 de răniţi, printre care doi români, într-un accident de autocar

Egipt: 8 morţi şi peste 25 de răniţi, printre care doi români, într-un accident de autocar

Opt persoane au murit şi cel puţin 25 au fost rănite, azi în Egipt, într-un accident în care a fost implicat un autocar cu turişti europeni şi nord-americani. Printre răniţi se numără şi doi români.

Autocarul, care transporta 40 de persone, a luat foc în regiunea Wadi Ghandal, la 45 kilometri sud de Suez. Autocarul avea traseul Sharm el-Sheik-Cairo. Se pare că accidentul s-a produs după ce un pneu a explodat şi şoferul a pierdut controlul asupra volanului. Potrivit responsabililor, cei opt morţi sunt "probabil canadieni şi britanici". Trei dintre cadavre sunt imposibil de identificat, fiind carbonizate.

Printre răniţi figurează 13 ruşi, patru britanici, doi români, doi canadieni, doi italieni, un ucrainean şi trei egipteni. Răniţii au fost spitalizaţi în apropiere de Sharm el-Sheik, trei fiind în stare gravă. Unei canadience i-a fost amputat un picior.

În fiecare an circa 6.000 de persoane mor şi alte 30.000 sunt rănite în accidente rutiere în Egipt. În martie, o coliziune între două camioane a făcut 23 de morţi. Luna trecută, 29 de persoane au murit într-un accident în lanţ la sud de Cairo.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS