27.8 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSecretarul general al PNL consideră aberantă şi discriminatorie respingerea candidaturii lui Oprescu

Secretarul general al PNL consideră aberantă şi discriminatorie respingerea candidaturii lui Oprescu

Secretarul general al PNL, Dan Motreanu, consideră că respingerea candidaturii lui Sorin Oprescu la Primăria Capitalei este o "aberaţie" în condiţiile în care aceleaşi autorităţi electorale acceptă candidaturile unor partide fantomă.
"Respingerea candidaturii lui Sorin Oprescu de către BEM este o aberaţie, un exces al legii şi o discriminare în condiţiile în care se acceptă candidatura unor partide fantomă", a precizat pentru NewsIn Dan Motreanu.
Motreanu şi-a argumentat punctul de vedere prin aceea că Sorin Oprescu a prezentat 35.438 de semnături valide din cele 35.803 necesare în vreme ce pentru înscrierea unui partid este nevoie de doar 25.000 de semnături. În plus, Motreanu a mai spus că, la finalul anului preelectoral, partidele sunt nevoite să se înregistreze din nou. "Sunt sigur că există în România partide care participă la alegeri şi nu au respectat legea în sensul în care nu au depus 25.000 de semnături valide. Am mari îndoieli că cineva a verificat cu aceeaşi rigoare semnăturile depuse de partide", a comentat Motreanu.
Un exemplu invocat de secretarul general al PNL ar fi cel al Partidului Verde, partid în numele căruia va candida la primăria sectorului 4 Adrian Inimăroiu, ales edil în acest sector pe listele PNL, în 2004.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS