19.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePesedista Schutz, de la DNA pe listele CJ

Pesedista Schutz, de la DNA pe listele CJ


PSD şi PNL îşi promovează penalii. Pe listele de candidaţi ale celor două formaţiuni se regăsesc persoane care au devenit cunoscute mai degrabă prin gravele probleme cu legea.

 

Cele trei ceasuri rele ale zilei de ieri nu i-au împiedicat pe şefii principalelor partide politice din Dolj să se înscrie în cursa pentru alegerile locale din 1 iunie. Înarmaţi cu dosare voluminoase şi însoţiţi de staff-ul de campanie şi de candidaţi, „greii“ politicii doljene au trecut pragul birourilor electorale de la primele ore ale dimineţii pentru a depune listele de candidaturi. Nu toţi au fost la fel de inspiraţi când a venit vorba de selecţia candidaţilor. O simplă privire asupra listelor depuse ieri relevă faptul că mai-marii partidelor au ignorat pe alocuri criteriile de etică şi moralitate la alcătuirea acestora.

Schutz şi Negreţ, penalii listelor de candidaţi

Un prim caz este cel al controversatei femei de afaceri Maria Schutz, preşedinta femeilor pesediste din Dolj. Aceasta se află pe locul patru în listele PSD pentru consiliul judeţean, deşi a fost trimisă în judecată de DNA la sfârşitul anului trecut pentru fraudarea ORSER Oradea şi Sere Codlea cu peste cinci milioane de euro. „Doamna Schutz trebuie să-şi rezolve problemele, însă, până la pronunţare, funcţionează prezumpţia de nevinovăţie“, a comentat ieri preşedintele PSD Dolj, Ion Prioteasa, prezenţa Mariei Schutz pe listele propuse de formaţiune.

O situaţie asemănătoare se înregistrează şi în cazul PNL. Mai-marii organizaţiei de la Dolj l-au trecut pe listele pentru consiliul judeţean pe primarul Băileştiului, Ioan Negreţ, trimis în judecată de DNA pentru luare de mită şi condamnat în martie la şase luni cu suspendare de Tribunalul Dolj pentru abuz în serviciu.

Şefii de campanie PSD, recompensaţi cu locuri pe liste

În lista depusă de PSD atât pentru CLM Craiova, cât şi pentru CJ figurează nume „grele“ ale politicii doljene. Listele sunt mereu deschise de candidaţi. Spre exemplu, la CLM Craiova lista este deschisă de Gheorghe Nedelescu, candidatul la primărie, iar la CJ Dolj, de Ion Prioteasa, candidat pentru postul de preşedinte. Pesediştii l-au trecut pe locuri eligibile şi la judeţ, şi la municipiu pe Virgil Boboc, actualul director al RAT Craiova, dar şi şeful de campanie electorală de la municipiu. Boboc este pe locul şase la CJ şi pe trei la consiliul local. Pe locul şase în lista de consilieri locali se regăseşte celălalt şef de campanie al PSD, Constantin Răducănoiu, în timp ce printre propunerile eligibile de consilieri judeţeni se află Petre Petrescu sau Ion Voiculescu, fost preşedinte al CJ Dolj. Liderul PSD Dolj, Ion Prioteasa, a declarat ieri că mizează la CLM Craiova pe 15 locuri eligibile (la fel ca şi PD-L) din cele 27, iar la CJ, pe 20 de posturi din 36.

Dragu şi Bojenoiu nu se mai regăsesc în listele PNL

PNL şi-a deschis lista de candidaţi la consiliul judeţean cu Cosmin Enea şi Dan Mogoş, ambii membri ai Cancelariei prefectului. Pe locul trei în listă se află Eugen Gioancă, directorul Direcţiei Silvice şi cunoscut interpret de muzică populară. Următoarea este Cristina Calangiu, directoarea Spitalului Judeţean de Urgenţă şi preşedinta PNL Craiova. Pe locul cinci a fost trecut Remulus Chiţu, şeful Biroului Judeţean de Rentă Viageră. La CLM Craiova, capul de afiş este Ion Groza, candidatul PNL la primărie, urmat de vicepreşedintele PNL, Pavel Badea. Pe poziţiile a treia, a patra şi a cincea se regăsesc trei actuali consilieri locali, Ionuţ Stroe, Emilian Ştefârţă şi Lucian Mincu. Consilierii PNL Mihai Dragu şi Aurel Bojenoiu nu se mai regăsesc în listele PNL, pentru că, potrivit liderilor organizaţiei de la municipiu, „nu au făcut cerere de candidatură“.

Peneliştii au declarat ieri că mizează pe opt locuri în CJ, în timp ce, la CLM Craiova, primele şapte-opt posturi sunt eligibile. Printre întârziaţii la depunerea listelor pentru consiliul judeţean s-au numărat ieri pedeliştii. Până la ora 17.00, PD-L nu a transmis lista candidaţilor pentru fotoliile de consilieri judeţeni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII