11.4 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateGorj: Prins când descărca mita în curtea poliţistului

Gorj: Prins când descărca mita în curtea poliţistului

Lucrătorii Direcţiei Generale Anticorupţie – Biroul Anticorupţie pentru Judeţul Gorj, sub coordonarea procurorului competent, cu sprijinul S.I.I.P.I. – Gorj, au prins ieri în flagrant un bărbat în timp ce descărca o cantitate de lemn de fag, promisă drept mită unui poliţist de către alţi doi cetăţeni.
În fapt, la nivelul D.G.A. – Gorj a fost înregistrat denunţul unui agent de poliţie de la Postul de Poliţie Leleşti din cadrul I.P.J. Gorj, din care a reieşit că cetăţenii L. Nicolae şi C. Nicolae au încercat în repetate rânduri să-l convingă să-şi încalce atribuţiunile de serviciu. În schimb, i-au oferit două camioane încărcate cu lemne de foc de fag, în valoare de 1.600 lei.
Cei doi încercau să-l convingă pe omul legii să nu ia împotriva lui L. Nicolae  măsurile care se impuneau  după ce, în noaptea de 16/17.04.2008, a fost depistat conducând pe drumurile publice un autoturism, fără a poseda permis de conducere, iar în urma testului cu aparatul etilotest a rezultat o concentraţie de 0.94 g/l alcool în aerul expirat. În plus, cetăţeanul a refuzat să i se recolteze probe biologice.
În urma denunţului, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Biroul Anticorupţie pentru Judeţul Gorj au procedat la organizarea flagrantului, surprinzându-l pe cetăţeanul P. Ion în timp ce descărca, la locuinţa poliţistului, o parte din cantitatea de lemn promisă drept mită. În urma verificărilor specifice s-a constatat că documentele de însoţire şi provenienţă a mărfii erau false.
L. Nicolae şi C. Nicolae sunt cercetaţi în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, infracţiuni la regimul silvic şi al circulaţiei rutiere, precum şi infracţiuni de fals şi uz de fals.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS