30.9 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAproape 100 de gospodării au fost inundate în judeţul Botoşani

Aproape 100 de gospodării au fost inundate în judeţul Botoşani

Aproape 100 de gospodării din localităţile botoşănene Coşula şi Copălău au fost inundate, în această dimineaţă, după ce râul Miletin a depăşit cota de inundaţie, în urma ploilor abundente, de peste 70 litri/metru pătrat, din ultimele 16 de ore, informează NewsIn.
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani, peste 70 de persoane au fost evacuate din calea apelor.
"Este vorba de 30 de gospodării la Copălău şi 60 la Coşula, conform unui bilanţ provizoriu. Angajaţii Direcţiei Ape Prut atenuează viitura prin preluarea surplusului de apă în acumularea de la Câmpeni. De asemenea, se încearcă atenuarea viiturii folosind o altă acumulare nepermanentă, la Hălceni (judeţul Iaşi). Deocamdată, avem cod portocaliu între localităţile Nicolae Bălcescu (judeţul Botoşani) şi Şipote (judeţul Iaşi). Pe viitor, este posibil să se apropie de cotele de atenţie şi unii afluenţi ai râului Bahlui", a declarat, azi, pentru NewsIn, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Ape Prut, Dan Buruiană.
Potrivit acestuia, pe raza judeţului Iaşi s-au măsuri de evacuare controlată a unor cantităţi de apă, pe toate acumulările cu rol de apărare împotriva inundaţiilor, pentru a prelua eventualele viituri.
Hidrologii au emis, miercuri dimineaţă, o avertizare de cod portocaliu pentru judeţele Iaşi şi Botoşani, prelungind şi avertizarea cod galben pentru râurile Bahlui, Jijia, Sitna şi Prut.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS