14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn avion a ieşit de pe pistă pe Aeroportul Henri Coandă

Un avion a ieşit de pe pistă pe Aeroportul Henri Coandă

Incident aviatic la Otopeni: Un avion care venea de la Timişoara spre Capitală a ratat aterizarea pe aeroportul Henri Coandă şi a ieşit de pe pistă. Incidentul a avut loc în această seară, în jurul orei 18. La bord se aflau 66 de persoane care au fost evacuate imediat.

Ministerul Transporturilor (MT) va constitui o comisie de anchetă în zilele următoare, împreună cu Autoritatea Aeronautică Civilă, pentru a stabili cărui fapt s-a datorat incidentul, a declarat secretarul de stat în MT, Antonel Tănase.

"Comisia de anchetă va constata dacă au existat erori tehnice sau de pilotaj", a declarat Antonel Tănase.

"Evenimentul a fost calificat ca incident. Aeronava a ieşit de pe pistă pe calea de rulare, după ce a aterizat pe Otopeni. Cei 66 de pasageri sunt toţi în siguranţă, ei au fost duşi la Salonul Oficial, unde li se acordă asistenţă. Aeronava de tip BAe 146 efectua o cursă Timişoara-Craiova-Bucureşti, aparţine Romavia şi efectua o cursă pentru Carpat Air. Aeronava a efectuat o escală la Craiova", potrivit lui Valentin Iordache, purtătorul de cuvânt al aeroportului Henri Coandă.

O echipă de tehnicieni a aeroportului s-a deplasat pe pistă pentru a examina starea aeronavei.

Din primele date ale investigaţiei făcute publice, aflăm că trenul principal al aeronavei este distrus. "Din discuţiile preliminare avut cu echipajul ştim că evacuare pasagerilor a decurs foarte bine. Vom continua cercetările pentru a determina cauzele (…) Piloţii au spus că aeronava nu a mai putut fi controlată după ce au atins pista", a declarat Mircea Ciucă, directorul Direcţiei Investigaţii Transporturi Aeriene din Ministerul Transporturilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS