29.5 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn cetăţean italian va candida pentru un post de consilier judeţean în Dolj

Un cetăţean italian va candida pentru un post de consilier judeţean în Dolj

Un cetăţean italian s-a înscris pe listele de candidaţi pentru un post de consilier judeţean în Dolj, din partea Asociaţiei Italienilor din România (ROASIT), a anunţat astăzi preşedintele Biroului Electoral Judeţean Dolj, judecătorul Lucian Mihai-Zamfir, citat de NewsIn.

"Cetăţenii din statele membre ale Uniunii Europene au dreptul să candideze la alegerile locale din alt stat membru, dacă îndeplinesc anumite condiţii. Are dreptul de a fi ales ca şi cetăţenii români. Are nevoie de un act de la Oficiul Român de Imigrări cu privire la stabilirea domiciliului pe teritoriul circumscripţiei electorale sau, în lipsa unor documente care să ateste domiciliul, se poate folosi şi un contrat de vânzare-cumpărare şi o declaraţie pe propria răspundere care să prevadă că are dreptul de a fi ales în statul de origine, că nu e lipsit de drepturi electorale şi că nu ocupă o funcţie publică", a precizat Lucian Zamfir.

Candidatul se numeşte Leoni C. Emanuele şi este cetăţean italian, născut la Frankfurt am Main – Germania. El reprezintă Asociaţia Italienilor din România (ROASIT) şi a fost printre primele persoane care şi-au prezentat dosarele de candidatură la Biroul Electoral Judeţean Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU