24.3 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO ursoaică cu pui a atacat un grup de turişti pe Valea Cerbului din Bucegi

O ursoaică cu pui a atacat un grup de turişti pe Valea Cerbului din Bucegi

O ursoiacă cu doi pui a atacat, duminică, un grup de turişti aflaţi la grătar pe Valea Cerbului, în Munţii Bucegi, informează NewsIn.
Şeful Echipei Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, a declarat că ursoiaca a fost văzută, în week-end, şi lângă Refugiul Salvamont din Valea Spumoasă.
"Un grup de turişti care se aflau la grătar ne-au povestit că ursoiaca, cu cei doi pui, au mers până lângă ei şi, nu numai că i-a alungat de la iarbă verde, ci le-a mâncat şi mâncarea", a povestit Haiduc.
El îi sfătuieşte pe turişti, dacă se întâlnesc cu ursul pe Platoul din Bucegi, lângă cabane, să nu îi dea de mâncare şi să nu îl fotografieze. Gheorghe Haiduc spune că le e teamă chiar şi salvamontiştilor să mai plece după turiştii rătăciţi pe munte, din cauză că se pot întâlni cu urşi.
Salvamontiştii avertizează că animalele au ieşit din hibernare şi că se plimbă mai ales pe traseul dintre Cabana Caraiman şi oraşul Buşteni.
În week-endul care a trecut, salvamontiştii din Buşteni au intervenit şi pentru salvarea a 13 turişti rămaşi blocaţi pe Jepii Mici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU