18.7 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste 10.000 de cadre didactice din Capitală ies în stradă

Peste 10.000 de cadre didactice din Capitală ies în stradă

Peste 10.000 de angajaţi din învăţământ, din Federaţia Educaţiei Naţionale, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ şi Federaţia Spiru Haret sunt aşteptaţi să picheteze sediul Guvernului între orele 12:00 şi 13:00. Sindicaliştii protestează pentru că Guvernul a hotărât să nu mai acorde tichetele cadou. Deşi Executivul a revenit asupra deciziei la sfârşitul săptămânii trecute, cadrele didactice nu renunţă la protest. Sindicaliştii susţin că tichetele cadou erau un real ajutor pentru angajaţii din învăţământ.

Peste 10.000 de profesori şi învăţători, dar şi personal auxiliar din şcolile bucureştene ar urma să participe la mitingul de azi. Reprezentanţii Ministrului de Finanţe au anunţat că tichetele vor fi acordate, dar numai acolo unde consiliile locale au fonduri. Sindicaliştii din învăţământ spun însă că nu mai au încredere în Guvernul Tăriceanu.

Tichetele cadou erau acordate de patru ori pe an, la evenimente sau sărbători importante. Valoarea unui tichet cadou este cuprinsă între 10 şi 50 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS