16.4 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateVecinii lui Mailat poftiţi la muncă

Vecinii lui Mailat poftiţi la muncă

Conducerea Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Sibiu va organiza vineri, pentru prima dată, Bursa generală a locurilor de muncă şi în oraşul Avrig, unde i-au pregătit deja pentru angajare, pe vecinii lui Nicolae Mailat, sibianul de etnie romă, acuzat că ar fi ucis-o pe Giovanna Reggiani. "Am încercat, ca măcar o parte a locuitorilor acelei zone, de unde provine Mailat, să îi facem să participe la această Bursă. Am fost inclusiv eu în acea zonă, zile întregi. Succesul a fost moderat. Unii au locuinţe chiar bune, nu au condiţii precare. Sperăm ca măcar câţiva dintre ei să vină la Bursă," a declarat cu scepticism, directorul AJOFMR Sibiu, Mircea Creţu.

Bursă de slujbe în tot judeţul

Nu doar avrigenii îşi vor putea căuta slujbe la bursă, ci şi ceilalţi locuitori ai judeţului. „Bursa generală a locurilor de muncă” se desfăşoară în Sibiu (la Pavilionul Multifuncţional), Mediaş (Casa Schuller), Cisnădie (Casa de Cultură), Agnita şi Dumbrăveni (la sediile agenţiilor), începând cu ora 9:00. Sunt aşteptaţi la bursă atât şomerii cât şi cei doresc să îşi schimbe actualul loc de muncă. „Cum în această perioadă a anului creşte oferta de locuri de muncă, inclusiv din zona activităţilor sezoniere, ne aşteptăm la o participare numeroasă atât din partea angajatorilor cât şi din partea persoanelor în căutarea unui loc de muncă” a declarat Mircea Dorin Creţu, director executiv al AJOFM Sibiu.

Slujbe pentru toţi

Până ieri au confirmat participarea la bursă 106 de agenţi economici care au pus la dispoziţie 825 locuri de muncă vacante. Din totalul locurilor de muncă 93 sunt destinate persoanelor cu studii superioare iar 732 sunt pentru persoane fără studii superioare. Pentru persoane fără studii superioare cele mai multe locuri de muncă vacante sunt pentru confecţioner îmbrăcăminte (200 locuri de muncă), montator, reglor, depanator aparate electrice (160), confecţioner încălţăminte (110), muncitor necalificat la ambalarea şi montarea pieselor (100) etc. Pentru persoane cu studii superioare sunt disponibile 20 de locuri de muncă vacante pentru consultant financiar, 16 locuri pentru inginer mecanic, 15 – pentru inspector asigurare, 13 – inginer electronist, 12 – inginer de cercetare în calculatoare, 11 – inginer producţie etc.   

Bucătarii, primi la testare

Până la organizarea bursei generale a locurilor de muncă, primii care vor face un prim pas spre o slujbă nouă sunt absolvenţii unui curs de bucătar. Centrul de Formare Profesională a Adulţilor Sibiu găzduieşte azi examenul practic pentru persoanele care au frecventat cursul în perioada octombrie 2007 – aprilie 2008. Cei 20 de cursanţi vor pregăti pentru examen diverse feluri de mâncare specifice Sărbătorilor Pascale, pe care le vor prezenta membrilor comisiei de examinare. Cursul de bucătar a cuprins 240 ore de teorie şi 480 ore de practică. După parcurgerea programului de formare şi absolvirea examenului, cursanţii primesc un certificat de absolvire / calificare emis de Ministerul Muncii, Familiei şi Egalităţii de şanse şi Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului care garantează calitatea cunoştinţelor dobândite în cadrul cursului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS