25.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateGorj: Condamnată pentru trafic de influenţă

Gorj: Condamnată pentru trafic de influenţă

Minodora D. a fost condamnată de Tribunalul Gorj la o pedeapsă cu închisoarea de 2 ani pentru săvârşirea a şase  infracţiuni de trafic de influenţă, cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei, fixându-se termen de încercare de 4 ani.
Totodată,  instanţa a dispus ca pedeapsă accesorie interzicerea dreptului de a alege şi de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, precum şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat. Dosarul a fost instrumentat la nivelul Direcţiei Generale Anticorupţie – Biroul Anticorupţie pentru Judeţul Gorj.
În urma cercetărilor, s-a stabilit că, în perioada 2003-2006, D. Minodora, atribuindu-şi o identitate falsă, a pretins şi primit de la mai multe persoane sume de bani cuprinse între 500 şi 2.000 lei pentru a le face diferite „servicii”. Astfel, inculpata promitea că poate interveni pe lângă funcţionari de la Primăria Tg-Jiu, Prefectura Gorj, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Lt. col. D. Petrescu" Gorj, respectiv pe lângă magistraţi de la Tribunalul Gorj, pentru a obţine alocarea de  locuinţe din fondul ANL, angajarea unor rude în instituţii publice sau pronunţarea unor sentinţe favorabile în diferite acţiuni aflate pe rolul instanţei.
Pe 17.10.2007, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Gorj, au prins-o în flagrant pe D. Minodora în timp ce restituia suma de 600 de lei unei persoane căreia îi promisese că îl va ajuta pe fiul său să promoveze concursul organizat pentru ocuparea unui post de subofiţer la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Lt. col. D. Petrescu" al jud. Gorj, lăsând să se înţeleagă că are influenţă pe lângă un ofiţer din conducerea acestei instituţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS