23.9 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateComisia de Apel a FRF a respins memoriul Rapidului în cazul derby-ului cu Steaua

Comisia de Apel a FRF a respins memoriul Rapidului în cazul derby-ului cu Steaua

Comisia de Apel a FRF a respins astăzi după o şedinţă de şase ore, apelul înaintat de clubul Rapid în litigiul cu Steaua privind cazul "bricheta", a anunţat la finalul şedinţei directorul general adjunct Grigore Sichitiu.

"Apelul nostru a fost respins ca nefondat, în baza articolului 145, punctul a. Avem dreptul la recurs în termen de 5 zile. Îl vom face, pentru că noi credem în dreptate. Nu vom merge însă şi mai departe de acest recurs pentru că la Tribunalul de Arbitraj Sportiv se judecă numai cazuri internaţionale. Avocatul a făcut o pledoarie excelentă. Nu a fost vorba de influenţe, dar nu am fost bine înţeleşi. Este păcat că Steaua s-a întors în trecut", a declarat, la ieşirea de la FRF, Grigore Sichitiu.

Oficialul giuleştean s-a declarat dezamăgit de faptul că membrii Comisiei de Apel au considerat că nu s-au prezentat aspecte noi faţă de judecata de la Comisia de Disciplină şi au fost şi ei de părere că arbitrul Alexandru Deaconu a decis în mod corect întreruperea meciului. "Rapidul luptă să evite un precedent periculos, acela de a trimite o echipă în competiţiile internaţionale cu un rezultat stabilit la masa verde, după ce a pierdut pe teren", a mai declarat Grigore Sichitiu.

Decizia în cazul "bricheta" a fost amânată pentru miercuri, la ora 11:00, după ce Rapid a făcut marţi o cerere de recuzare a trei dintre membrii Comisiei de Apel. Cele trei persoane recuzate au fost preşedintele Comisiei de Apel, Doru Viorel Ursu, şi membrii Dan Vladimir Hriţuleac şi Alexandru Mihai Micu. Cu toate acestea, cerere a fost considerată ca nefondată de Curtea de Arbitraj şi cei trei au putut judeca acest caz.

Comisia de Apel a FRF mai amânase o dată judecarea memoriului depus de Rapid împotriva deciziei privind acordarea victoriei la masa verde Stelei, după ce giuleştenii au invocat faptul că au primit citarea prea târziu. Comisia de Apel stabilise iniţial data de 10 aprilie pentru judecarea memoriului giuleştenilor, dar ulterior a comunicat clubului Rapid că şedinţa va avea loc pe 3 aprilie.

Comisia de Disciplină a FRF a decis pe 29 martie, după o şedinţă care a durat 9 ore, ca Rapid să piardă meciul cu Steaua la masa verde, să dispute două meciuri pe teren propriu cu porţile închise şi să plătească o amendă totală de 53.500 de lei. Jocul Rapid-Steaua a fost întrerupt în minutul 74, la scorul de 1-0 pentru giuleşteni, după ce arbitrul Alexandru Deaconu a fost lovit în cap cu o brichetă aruncată din tribune.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS