13.7 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateNoua variantă de taxă auto a fost apreciată la Bruxelles

Noua variantă de taxă auto a fost apreciată la Bruxelles

Taxa de poluare auto, al cărei text de lege este examinat în aceste zile de experţii de la Bruxelles, corespunde în totalitate cerinţelor Comisiei Europene, iar evaluarea finală ar putea fi făcută într-o săptămână, a declarat azi, pentru Radio România Actualităţi, comisarul european pentru taxe şi uniune vamală Laszlo Kovacs.
Comisarul european susţine că ultima variantă a taxei auto este foarte bună. Răspunsul final al Comisiei ar putea veni săptămâna viitoare, iar aprecierile de la Bruxelles, potrivit cărora ultima formă a taxei respectă în totalitate principiile europene, ar putea duce la îngheţarea procedurii de infringement.
"Noua versiune a taxei auto care este complet diferită comparativ cu primele trei, axată pe principiul emisiilor de bioxid de carbon ale maşinilor, cred că este foarte bună şi inovatoare, aş putea spune", a declarat Kovacs, citat de NewsIn. "Această ultimă versiune corespunde, în totalitate, cu cerinţele Comisiei. În acest moment, experţii Comisiei examinează noua lege. Evaluarea finală nu se află încă pe masa mea, dar este o chestiune de zile şi cred că voi putea oferi un răspuns complet într-o săptămână", a precizat comisarul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS