15.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateFotbal: Antena 1 şi RCS&RDS au depus contractul pentru drepturile de televiziune la LPF, lipidu-l pe uşă

Fotbal: Antena 1 şi RCS&RDS au depus contractul pentru drepturile de televiziune la LPF, lipidu-l pe uşă

Câştigătorii drepturilor TV pentru Liga I, consorţiul format din Antena 1 şi RCS&RDS, nu a putut semna luni contractul cu Liga Profesionistă de Fotbal din cauza faptului că, iniţial cele două părţi nu s-au înţeles şi, în final, reprezentanţii media nu au avut cui înmâna documentele.
Reprezentanţii Antena 1 şi RCS&RDS s-au prezentat la discuţii luni (ziua limită pentru semnarea contractului dintre cele două părţi), la sediul LPF, dar până la ora 14.00 cele două părţi nu s-au înţeles şi au convenit să reia discuţiile la ora 16.00.
Câştigătorii licitaţiei au revenit la sediul forului din Cotroceni la ora convenită şi l-au aşteptat timp de jumătate de oră pe preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, care nu şi-au făcut apariţia. În aceste condiţii, reprezentanţii Antenei 1 şi ai RCS&RDS au chemat trei executori judecătoreşti care au adus contractul şi au înaintat o notificare  către LPF, arătând că ei şi-au îndeplinit obligaţiile legale şi cer semnarea contractului. Nefiind niciun angajat în sediul Ligii Profesioniste, câştigătorii licitaţiei şi reprezentanţii legii au vrut să îi înmâneze actele portarului clădirii, însă s-au lovit de refuzul acestuia, care a declarat că nu îşi asumă răspunderea pentru a primi actele.
În final, în lipsa unei alte soluţii, executorii legali au lipit contractul pe uşa Ligii Profesioniste de Fotbal.
Altfel, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, care s-a aflat luni la DNA, unde a fost audiat timp de mai multe ore, a declarat la plecarea de la respectiva instituţie că Antena 1 şi RCS&RDS vor să încalce legea, cerând LPF unele falicităţi care sunt interzise prin caietul de sarcini şi a spus că nu va semna niciun contract, motivând că avocaţii forului pe care îl conduce nu vor fi de acord.
Consorţiul format din Antena 1 şi RCS&RDS a câştigat pe data de 31 martie licitaţia pentru drepturile TV pentru următoarele trei sezoane ale Ligii I de fotbal, plătind 85 milioane de euro fără TVA. Antena 1 a câştigat licitaţia cu 102 de milioane, inclusiv TVA, Realitatea TV a oprit licitaţia la 84,5 de milioane, iar Kanal D s-a oprit la 73 de milioane.
Drepturile de televizare ale meciurilor de fotbal din Liga I sunt pentru sezoanele 2008/2009, 2009/2010 şi 2010/2011.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS