14.4 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCioloş a cerut ca subvenţia la hectar să fie achitată până la 30 mai

Cioloş a cerut ca subvenţia la hectar să fie achitată până la 30 mai

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) trebuie să realizeze o planificare foarte riguroasă privind autorizarea şi efectuarea plăţilor la hectar, iar această campanie trebuie finalizată până la 30 mai, a declarat, pentru NewsIn, ministrul agriculturii Dacian Cioloş. "Plăţile la hectar se pot acorda, potrivit regulamentelor europene, până la sfârşitul lunii iunie, dar am solicitat APIA să finalizeze acordarea plăţilor până la 30 mai ", a spus astăzi Cioloş.
Ministrul agriculturii a precizat că, pentru respectarea termenului, APIA trebuie să realizeze o planificare foarte riguroasă în ceea ce priveşte autorizarea şi efectuarea plăţilor. Potrivit datelor furnizate de APIA pentru NewsIn, circa 35.000 de fermieri au primit deja plăţile la hectar, până la începutul acestei săptămâni
Fermierii care doresc să primească plata la hectar din fondurile UE alocate României pentru 2008 trebuie să depună o cerere la APIA până în data de 15 mai 2008, măsura fiind valabilă şi pentru fermierii care au mai depus solicitări în 2007.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS