30 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBNR vrea să se consultă cu notarii în privinţa pieţei imobiliare

BNR vrea să se consultă cu notarii în privinţa pieţei imobiliare

Guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu, a declarat astăzi că ar putea avea o întrevedere săptămâna viitoare cu reprezentanţii Asociaţiei notarilor, pentru a începe discuţiile cu privire la obţinerea unor date statistice pertinente despre piaţa imobiliară românească.
"Suntem încă în stadiul de abordare statistică. Nu suntem mulţumiţi de datele statistice. O să ne întâlnim probabil săptămâna viitoare cu Asociaţia notarilor la banca centrală să vedem primul element pentru a face o abordare, pentru a ţine cont de preţurile pieţei imobiliare, să ai date statistice fundamentate care să reflecte realitatea", a spus guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.
În prezent, Institutul Naţional de Statistică (INS) nu oferă date despre preţurile de pe piaţa imobiliară românească, care, din 2003 până la finalul anului trecut, au crescut cu aproape 400% în zona Capitalei şi cu aproape 200% în restul ţării, potrivit estimărilor aniliştilor imobiliari, ca efect al cererii mari de locuinţe acoperite insuficient de oferta disponibilă. Cererea de locuinţe a sporit şi cererea de credite imobiliare şi ipotecare, ca urmare a creşterii veniturilor salariale şi a scăderii dobânzilor bancare, în urma temperării inflaţiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU