23.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimarul comunei Roşia de Amaradia, nesatisfăcut de şpagă

Primarul comunei Roşia de Amaradia, nesatisfăcut de şpagă

Administratorul unei societăţi comerciale din comuna gorjeană Crasna a afirmat, într-o convorbire telefonică, că i-a dat primarului localităţii Roşia de Amaradia suma de zece milioane de lei, dar că acesta nu a fost mulţumit şi i-a cerut mai mult.

 

Ion Dodoi a aprovizionat cu lemne, prin firma sa, în toamna anului trecut, Grupul Şcolar Industrial Roşia de Amaradia. În discuţia telefonică înregistrată pe care a purtat-o, în luna martie, cu secretarul unităţii de învăţământ, Dinel Diaconescu, omul de afaceri, spune că i-a dat primarului zece milioane de lei, dar că edilul-şef mai voia 20 de milioane. În convorbirea telefonică, Dinel Diaconescu i-a adresat primarului mai multe înjurături, ceea ce înseamnă că între cei doi există un conflict. De asemenea, secretarul a mai discutat cu administratorul de firmă şi despre alegeri, spunând că a făcut echipă cu viceprimarul comunei şi cu un contabil.

Din informaţiile pe care le avem, înregistrarea convorbirii telefonice este şi pe masa de lucru a oamenilor legii, care încă nu au început o anchetă.

Discuţia telefonică dintre Ion Dodoi şi Dinel Diaconescu

Alo?

– Da, tinere, zi!

Să trăieşti, nea Ionică! Ce mai faci, domn’e? Uite, avusăi o inspecţie în şcoală şi nu putui să iau legătura cu mata atunci când te sunai.

– Aşa, zi.

Păi voiam să te salutăm şi noi anul ăsta că e 1 martie 2008. „La Mulţi Ani!“, că nu ţi-am urat „La Mulţi Ani!“. Mata, ce mai zici?

– Uite, pe aici, cu munca.

Uite, îţi dau o veste bună. Să ştii că ne-am făcut centru financiar. Avem contabil acum. Toate fondurile, la noi. Deci să nu-ţi faci probleme de bani.

– Să faceţi mai din timp, mă Dinele, să nu mai faceţi pe…

Nu ne mai lăsăm ca acum că, uite, cazi la mâna lui Faităr, că ai văzut cum face cu mata.

– Da.

E mare, mare jigodie de om. Ce mi-ai spus mata…

– Primarul mai e pe acolo?

Mai e, dă-l în p….m…., dar cade în iunie, acum.

– Cade?

– Daaa. Iese vicele. Şi din sondaje… Au fost şi ăştia de la Târgu Jiu în sondaj.

– Mă gândeam că… M-a sunat mereu şi acum, recent.

Te-a sunat acum?

– Da.

Păi, machia, ce mai vrea? Nu i-au ajuns ălea zece milioane? Cât mai voia?

– Păi nu ţi-am spus că mai voia 20?!

Numai 20?

– Aha.

Aaaa, e cumsecade, domn’e!

– Dar nu i-ai dat?

Nu.

– În afară de ăia zece?

Atât.

– Numai zece… F…în c.. pe m…, în loc să zică bogdaproste. Păi cine vine să-i bage lui bani, aşa, în buzunar?

Păi nu mi-a făcut nici un favor el.

– Nici un favor, dar aşa face cu toţi, domn’e. E nemaipomenit.

Deci să nu-ţi faci probleme, că şi anul ăsta o să aducem lemne şi tot cu mata. Uite, suntem chiar mulţumiţi că e magazia jumătate de lemne.

– Mazilu mai e pe aici?

Pe Mazilu l-am luat contabil.

– Bravo!

E bine, nu?

– Bine.

Să ştii că facem echipă ca lumea, cu vicele primar.

– Faceţi, Dinele, faceţi. Bine, hai că mă duc că sunt la un post şi….

Să trăieşti, nea Ionică, şi să nu-i mai dai banii ăia, că i-ai dat destul.

– Bine, Dinele.

 

Primarul Faităr susţine că este o înscenare

 

Omul de afaceri Ion Dodoi spune că nu i-a dat nimic primarului şi că nu face prostii: „Nu facem noi aşa ceva. Nu i-am dat, domn’e, nimic primarului. Nu fac, domn’e, eu prostii. Am dus doar nişte lemne. Hai că nu am timp….“.

Secretarul unităţii de învăţământ recunoaşte discuţia pe care a purtat-o cu Ion Dodoi şi că el a realizat înregistrarea: „El mi-a spus că i-a cerut 40 de milioane. L-am provocat la o convorbire, dar nu a mai recunoscut că i s-a cerut atât. Convorbirea telefonică a avut loc, iar înregistrarea este reală. Plata pentru lemnele cumpărate anul trecut se făcea prin primărie. Aşa e învăţat să facă dumnealui“.

Primarul comunei Roşia de Amaradia, Cristinel Faităr, susţine că totul nu este decât o înscenare şi că este făcută în scopuri electorale: „Îmi vine să râd. Eu nici măcar nu am discutat cu omul acesta şi nu am nici o legătură cu el. Eu nu am avut nici o problemă cu el. Probabil că e o înscenare. Eu sunt obişnuit cu înscenări din astea, mai ales că sunt din partea acestui om. Dinel e un măscărici, care regizează tot felul de mizerii despre mine, dar mă aşteptam să regizeze ceva mai bun. Ce încearcă el e un lucru josnic şi necredibil. Cine ştie ce presiuni a făcut la adresa omului să spună aşa ceva. Domnul Dodoi e un om serios şi sunt mulţumit de cum a lucrat. Dinel Diaconescu a trecut pe la toate partidele şi pe toate le-a făcut de râs. Acum s-a dus la PD-L şi vrea să ocupe postul de viceprimar. De asta tot lansează astfel de înscenări“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS