10.6 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateFlacăra olimpică a fost stinsă în timpul marşului din Paris

Flacăra olimpică a fost stinsă în timpul marşului din Paris

Torţa olimpică a fost stinsă luni, la Paris, de oficiali pentru câteva minute şi a fost pusă într-un autobuz de securitate, unde a fost reaprinsă, din cauza protestetelor pro Tibet ce au avut loc în timpul marşului simbolului Jocurilor Olimpice, informează cnn.com.
Primele probleme în itinerariul flăcării olimpice au apărut duminică, la Londra, când doi protestatari au încercat să o stingă cu ajutorul unui extinctor. Ulterior Scotland Yard a anunţat că s-au efectuat 15 arestări în rândul demonstranţilor pro Tibet.
Tradiţia spune că flacăra olimpică nu poate fi stinsă din momentul în care este aprinsă cu ajutorul razelor solare până în momentul în care are loc ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice. Torţa este protejată de o delegaţie specială formată din 10 persoane care o păzesc zi şi noapte pentru a nu fi stinsă. La Jocurile Olimpice de la Montreal, în 1976, flacăra olimpică s-a stins accidental, iar un membru al delegaţiei a reaprins-o cu ajutorul unei brichete. Cu toate acestea focul a fost stins ulterior şi s-a folosit flacăra de rezervă pentru a fi reaprinsă torţa olimpică. În 2004, la Jocurile Olimpice de la Atena flacăra olimpică s-a stins chiar la ieşirea din stadionul Panathinaikos.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS