26.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePutin a spus că NATO poate fi "o ameninţare directă" la adresa Rusiei

Putin a spus că NATO poate fi „o ameninţare directă” la adresa Rusiei

Preşedintele rus Vladimir Putin s-a declarat astăzi mulţumit de reuniunea sa de adio cu liderii NATO, dar a spus că planurile de extindere ale Alianţei ar putea deveni o ameninţare directă pentru Rusia.
"Sunt mulţumit în mare de discuţiile pe care le-am avut. Au fost constructive", a spus Putin într-o conferinţă de presă ce a urmat celor 90 de minute de discuţii cu preşedintele american şi alţi lideri din NATO. Dar Putin şi-a reiterat vechile îngrijorări privitoare la extinderea NATO spre est şi a spus că Moscova va considera apariţia unui bloc militar puternic la graniţele sale drept "o ameninţare directă".
În privinţa scutului antirachetă, Vladimir Putin s-a arătată mulţumit că Statele Unite au ascultat îngrijorările Rusiei în această privinţă. "Pozitiv este faptul că îngrijorările noastre legate de asigurarea propriei securităţi au fost ascultate", a spus Putin la conferinţa de presă. "Vizita în Rusia a secretarului american al apărării, Robert Gates, şi a secretarului de stat Condoleezza Rice au arătat că partenerii noştri americani se gândesc la măsuri pentru sporirea încrederii şi transparenţei şi această activitate va continua", a spus Putin.
Pe de altă parte, preşedintele rus a pledat în faţa liderilor NATO pentru scoaterea Iranului din izolare.
"Nimeni nu poate gândi la modul serios că Iranul ar îndrăzni să atace Statele Unite", le-a spus Putin liderilor NATO, potrivit unei surse diplomatice ruse citate de NewsIn. "În loc să punem la colţ Iranul, ar fi mult mai inteligent să reflectăm împreună la modul în care să-l ajutăm să devină mai previzibil şi mai transparent", a adăugat preşedintele rus.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS