18.1 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateFotbal - Anglia: Un fotbalist a trucat un meci pentru a-şi acoperi datoriile de la jocurile de noroc

Fotbal – Anglia: Un fotbalist a trucat un meci pentru a-şi acoperi datoriile de la jocurile de noroc

Un jucător care a evoluat şi la un club din Premier League a trucat un meci pentru a-şi putea achita datoriile de 50.000 de lire sterline făcute în urma jocurilor de noroc, potrivit ediţiei online de vineri a cotidianului britanic The Independent.
Fotbalistul avea o datorie de 50.000 de euro către o persoană care se ocupa cu jocurile de noroc, iar acesta a acceptat să renunţe la suma pe care trebuia să o încaseze dacă respecitvul jucător ar fi fost eliminat într-un meci, iar alţi trei colegi ai săi ar fi primit un cartonaş galben.
Potrivit sursei citate, jucătorul a fost de acord şi a îndeplinit cererea. Echipa sa a pierdut meciul, care a fost jucat undeva în ultimii doi ani. El a apelat şi la ajutor pentru a nu mai paria şi a afirmat că s-a simţit "ruşinat şi plin de remuşcări" după ce a trucat meciul. Nu s-a aflat cum a profitat respectiva persoană care trebuia să primească banii, dar presa engleză scrie că el ar fi pariat ce jucători ar fi primit avertismente, reuşind să obţină profit.
"Ideea că un meci ar fi fost aranjat sau că unele evenimente s-au petrecut premeditat este un coşmar pentru autorităţile fotbalistice din Anglia. Se ştie că fotbalul britanic nu este imun la acte de corupţie, care în ultimul timp au afectat ţări precum Italia, Germania şi Polonia. Experţii susţin că jocurile de noroc au devenit o problemă a societăţii, dar şi pentru Guvern şi conducătorii fotbalului", comentează cotidianul englez.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS