19.2 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOltenii contractează primul proiect din ţară în cadrul POR

Oltenii contractează primul proiect din ţară în cadrul POR

Proiectul „Reabilitare drumuri judeţene – DJ 665, km 0+000 – 54+500 şi DJ 675 C, km 0+000 – 4+300“, depus de Consiliul Judeţean (CJ) Gorj, este primul din ţară care urmează să fie contractat în cadrul Programului Operaţional Regional. „În urma analizei proiectului de execuţie aferent cererii de finanţare, acesta urmează să intre în faza de precontractare, respectiv efectuarea vizitei la faţa locului“, a precizat Simona Covrescu, expert în relaţii cu publicul în cadrul Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) SV Oltenia.

Potrivit acesteia, proiectul depus de CJ Gorj a parcurs toate etapele de evaluare, respectiv a eligibilităţii, a conformităţii administrative, evaluarea tehnico-financiară şi cea strategică.

Până în prezent, la ADR SV Oltenia, în cadrul POR 2007-2013, Axa prioritară 2 (Îmbunătăţirea infrastructurii regionale şi locale de transport), domeniul major de intervenţie 2.1. („Reabilitarea şi modernizarea reţelei de drumuri judeţene şi străzi urbane – inclusiv construcţia/reabilitarea şoselelor de centură), au fost depuse 33 de proiecte. Acestea se află în diferite stadii de evaluare. „Suma totală solicitată este de aproximativ 280 de milioane de euro. Pentru acest domeniu major de intervenţie, fondurile alocate regiunii Sud-Vest Oltenia pentru perioada 2007-2013 sunt în valoare de 122,83 milioane de euro“, a adăugat Simona Covrescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS