22.3 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateInstanţa a amânat cu încă o săptămână pronunţarea în procesul privind legalitatea grevei de la Dacia

Instanţa a amânat cu încă o săptămână pronunţarea în procesul privind legalitatea grevei de la Dacia

Tribunalul Argeş a amânat astăzi cu încă o săptămână pronunţarea în procesul intentat de SC Automobile Dacia sindicatelor, iar angajaţii uzinei sunt hotărâţi să continue greva generală declanşată la începutul săptămânii trecute, informează NewsIn.
La termenul de azi, avocatul Sindicatului Automobile Dacia a invocat o excepţie de neconstituţionalitate, afirmând că cele opt zile de grevă generală au decurs potrivit legii şi Constituţiei. Potrivit listelor depuse de sindicat la dosar, au semnat pentru grevă peste 7.600 de muncitori, adică 80% şi nu 49%, aşa cum a afirmat administraţia societăţii. Completul de judecată a apreciat că nu se impune strămutarea procesului la Curtea Constituţională şi a amânat pronunţarea asupra legalităţii grevei până în data de 9 aprilie.
Greviştii sunt mulţumiţi de decizia instanţei, afirmând că astfel mai au la dispoziţie încă o săptămână pentru negocieri. "Ne supunem deciziei şi vă spun că va urma încă o săptămână de negocieri dure, pentru că nu suntem dispuşi să cedăm. Din punctul meu de vedere, vroiam ca astăzi (miercuri – n.r) să se dea decizia dacă greva este sau nu legală, pentru că protestul este legal şi nu avem cum să pierdem. Foarte important în acest moment este ca cei aflaţi în grevă să se comporte în continuare calm, să nu răspundă la nici o provocare, pentru că totul a decurs bine până acum", a afirmat viceliderul SAD, Ion Iordache.
"Cred că această hotărâre va aduce prejudicii. Nu mă pot pronunţa dacă vom depune recurs sau nu", a declarat, la rândul său, Mihai Acsinte, director executiv juridic la societatea Dacia şi totodată avocat al uzinei.
Muncitorii care au fost prezenţi la Tribunal s-au declarat încântaţi de decizia instanţei, exprimându-şi speranţa că, într-o săptămână, patronatul va ceda presiunilor sindicatului şi va accepta revendicările salariale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII