10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBărbat reţinut, după ce a ameninţat că aruncă în aer podul de la Agigea

Bărbat reţinut, după ce a ameninţat că aruncă în aer podul de la Agigea

Un bărbat aflat într-un jeep înmatriculat în judeţul Constanţa s-a oprit azi pe podul de peste canalul Dunăre-Marea Neagră de la Agigea şi ameninţa că va arunca în aer podul dacă nu vorbeşte cu preşedinţii Traian Băsescu, George W. Bush şi Vladimir Putin. Bărbatul susţinea că are la el grenade şi ameninţa că aruncă în aer podul.
Trupele DIAS au intervenit în forţă după ce bărbatul a lovit cu maşina un autovehicul al pirotehniştilor. Echipele DIAS au spart gemurile jeepului cu bâte şi l-au scos din maşină pe bărbat. Acesta a fost urcat într-o ambulanţă şi dus la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean Constanţa, unde medicii vor stabili dacă este în deplinătatea facultăţilor mintale. El va fi cercetat pentru acte de terorism.
Bărbatul, Ion Pleşciuc, în vârstă de 48 de ani, este din Agigea, are trei copii şi s-a întors de curând din Spania, unde a lucrat ca instalator. Pleşciuc a spus că a recurs la acest gest deoarece nu reuşeşte să recupereze nişte bani pe care i-a împrumutat cuiva şi că, la rândul său, ar avea datorii la unele persoane. El a mai afirmat că ar vrea să primească bani de la cei preşedinţi, Traian Băsescu, George Bush şi Vladimir Putin, dar şi de la Gigi Becali sau de la Dinu Patriciu.
Vecinii bărbatului spun că Ion Pleşciuc nu era cunoscut ca o persoană cu probleme psihice.

În urmă cu două zile, timişoreanul Faur Isaia, cunoscut opiniei publice după ce l-a stropit cu cerneală pe fostul preşedinte Emil Constantinescu, se afla la Constanţa, unde afirma că a ajuns ca să stea de vorbă "cu Bush, Putin şi Băsescu". Faur Isaia a intrat în atenţia poliţiştilor constănţeni imediat după ce prezenţa sa a fost semnalată în zona muncipiului Constanţa. Sâmbătă, el a fost dus la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Constanţa, unde a cerut să stea de vorbă cu adjunctul instituţiei, comisarul şef Adrian Rapotan.
Adjunctul IPJ a afirmat că Faur Isaia i-a spus că este “la curent cu problemele grave cu care se confruntă omenirea şi de aceea vrea să se întâlnească cu preşedinţii Bush, Putin şi Băsescu”. El le-a mai spus poliţiştilor că “la Constanţa a fost înconjurat de farfurii zburătoare şi că prin staţia de amplificare i s-ar fi transmis că este trimisul lui Dumnezeu pe Pământ, iar intenţia lui este de fapt să le dezvăluie şefilor de stat cine este anticristul împotriva căruia trebuie luate măsuri”.
Potrivit comisarului şef Adrian Ropotan, Faur Isaia s-a interesat de data exactă a vizitei preşedinţilor, dar nu a primit un răspuns în acest sens. Timişoreanul s-a arătat mulţumit de cum arată Constanţa, iar comisarul şef a încercat să-l convingă să se  întoarcă la Timişoara. Înainte de a pleca din sediul Poliţiei, el a lăsat conducerii IPJ Constanţa un memoriu pe care poliţiştii să-l înmâneze celor trei preşedinţi şi a promis că va pleca înapoi la Timişoara, declarându-se mulţumit de ce a văzut la Constanţa şi de discuţiile cu poliţia. Faur Isaia va fi atent monitorizat de serviciile secrete în timpul summitului NATO.

Surse din rândul autorităţilor implicate în organizarea măsurilor de securitate la summit-ului NATO au declarat pentru NewsIn că vor fi permanent monitorizate de serviciile secrete câteva sute de persoane cunoscute cu un comportament imprevizibil atunci când au loc evenimente publice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS