14.6 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateComisia de Disciplină a decis: Rapid a pierdut jocul cu 3-0, va juca două meciuri pe teren propriu fără spectatori, plus o amendă totală de 53.500 lei

Comisia de Disciplină a decis: Rapid a pierdut jocul cu 3-0, va juca două meciuri pe teren propriu fără spectatori, plus o amendă totală de 53.500 lei

După o şedinţă-maraton, începută ieri la ora 17:00, Comisia de Disciplină a dat verdictul abia azi-noapte, la ora 01:45: Steaua câştigă cu 3-0 derby-ul cu Rapid, la masa verde.

Pe lângă pierderea meciului la masa verde, Rapid va fi nevoită să dispute următoarele două partide de pe teren propriu fără spectatori şi va trebui să plătească o amendă totală de 53.500 de lei.

Următoarele partide de acasă ale giuleştenilor sunt cu Ceahlăul şi Poli Iaşi.

Stelistul Lovin a fost suspendat pentru 4 etape şi amendat cu suma de 6.500 de lei.

Valeriu Argăseală a anunţat că Steaua nu va face niciun apel la decizia Comisiei de Disciplină.

În acest moment, Steaua este la doar 3 puncte de liderul CFR Cluj.

"Se sancţionează clubul Rapid cu pierderea prin forfait a meciului cu Steaua, scor 0-3, şi o penalitate de 3.500 de lei. Se sancţionează clubul Rapid cu două etape în care vor organiza jocuri cu porţile închise şi o penalitate de 50.000 lei", a declarat preşedintele Comisiei de Disciplină a FRF, Daniel Cernat.

În şedinţa Comisiei de Disciplină, care a început la ora 17:00, s-au judecat vreme de două ore şi 45 de minute doar excepţiile invocate de Rapid, judecarea propriu-zisă a cazului începând la ora 20:00. Acţionarul Rapidului, George Copos, a fost primul care a părăsit sediul LPF, după trei ore şi 10 minute de la startul şedinţei.

La ora 20:20, la audieri a intrat Alexandru Deaconu. Presa a reuşit să surprindă instantanee din timpul audierii lui, lucru care a dus la amendarea oamenilor de ordine care trebuiau să supravegheze reprezentanţii mass-media. La 21:45 a venit rândul observatorului meciului, Valentin Alexandru, să fie audiat.

La 22:10, fundaşul Rapidului, Cristian Săpunaru, a părăsit sediul LPF, după ce a petrecut mai bine de cinci ore acolo, pe parcursul cărora i s-a făcut rău în mai multe rânduri, din cauza stării febrile pe care o avea.

Pe parcursul şedinţei, directorul tehnic al clubului Rapid, Nicolae Manea, a fost dat afară din sală.

La ora 22:20, membrii Comisiei au comandat mâncare şi băuturi răcoritoare, după ce petrecuseră mai mult de cinci ore în sala de şedinţe.

Arbitrul Alexandru Deaconu a plecat de la şedinţă la ora 22:50, urmat la scurt timp de mijlocaşul stelist Florin Lovin. Niciunul dintre cei doi nu a dat vreo declaraţie.

Componenţa Comisiei de Disciplină a FRF: Daniel Cernat – preşedinte, Mircea Dridea – vicepreşedinte, Adriean Neguţ, Lucian Ghiţă, Victor Cicu – membri, Mircea Călin – secretar.

Arbitrul Alexandru Deaconu a întrerupt meciul Rapid-Steaua, din etapa a 24-a a Ligii I, în minutul 73, după ce a fost lovit cu un obiect aruncat din tribune, la scorul de 1-0 pentru giuleşteni. Deaconu a fost lovit în cap de un obiect aruncat din tribuna a II-a a stadionului Giuleşti şi, după ce s-a consultat cu observatorul Valentin Alexandru, a decis să reia jocul, cu condiţia că acesta va fi oprit dacă un singur obiect va mai fi aruncat în teren.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII