30 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCSAT a decis ridicarea nivelului de alertă teroristă la "moderat"

CSAT a decis ridicarea nivelului de alertă teroristă la „moderat”

CSAT a aprobat azi ridicarea nivelului de alertă teroristă de la "precaut" la "moderat", adică de la culoarea albastră la culoarea galbenă, ceea ce presupune activarea unor măsuri speciale de colaborare între instituţiile statului, informează Preşedinţia.
Membrii CSAT au analizat astăzi stadiul realizării măsurilor de securitate stabilite pentru organizarea şi desfăşurarea summit-ului NATO, fiind făcute informări de către instituţiile cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale, precum şi de către primarul general al Capitalei.
"CSAT a aprobat, la propunerea Serviciului Român de Informaţii, ridicarea nivelului de alertă teroristă de la albastru (precaut), la galben (moderat), nivel care presupune activarea unor măsuri speciale de colaborare între instituţiile statului român", se arată într-un comunicat al Administraţiei prezidenţiale remis după şedinţa Consiliului.
Nivelul "moderat" de alertă teroristă, simbolizat prin culoarea galbenă, înseamnă că există risc general de producere a unor atentate teroriste şi se estimează că un atentat este posibil.
Nivelul "precaut" de alertă teroristă înseamnă, potrivit site-ului SRI, că "informaţiile disponibile şi evenimentele recente estimează existenţa unui risc scăzut de producere a unui atentat terorist".

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII