19.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTransformator în flăcări

Transformator în flăcări

Un incendiu de proporţii a izbucnit ieri, în jurul orei 15.00, la punctul de transformare a curentului electric 99 al CEZ Distribuţie, din cartierul George Enescu, din Craiova.

Pompierii au fost alertaţi prin Serviciul de Urgenţă 112 de un angajat al punctului de lucru Distrigaz Sud, din imediata apropiere a PT 99. Două autospeciale din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj au intervenit la faţa locului. Pompierii s-au luptat mai bine de o oră să stingă flăcările, pulverizând dioxid de carbon amestecat cu azot în interiorul clădirii care adăpostea transformatorul electric.

„Noi ne pregăteam de plecare când am văzut fumul negru care ieşea din punctul de transformare. Atunci a sunat un coleg la 112. Pe noi nu ne afectează incendiul, pentru că instalaţiile noastre sunt la distanţă şi îngropate în pământ“, a declarat Ion Toma, angajat al Distrigaz Sud. „Priveam la televizor când s-a oprit curentul. La câteva minute au venit pompierii şi atunci am văzut şi eu incendiul. Bine că nu s-a întâmplat mai rău“, a declarat Elena Ristea, locatară în blocul 39, aflat în apropierea punctului de transformare cuprins de flăcări.

Cauza incendiului nu a fost stabilită deocamdată. O comisie din partea CEZ s-a deplasat la faţa locului pentru a face investigaţii. „Nu pot spune ce s-a întâmplat până nu intră echipa acolo şi face măsurători. Să ia foc un transformator este ceva rar“, a declarat Alexandru Popescu, şef exploatare centru zonal Dolj din cadrul CEZ Distribuţie. Conform acestuia, PT 99 a fost pus în funcţiune în urmă cu 15-16 ani. Incendiul a lăsat fără electricitate blocurile din perimetrul Şcolii nr. 12 – Groapă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS