10.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMuncitori din Vietnam şi Sri Lanka, pe şantierul naval Daewoo din Mangalia

Muncitori din Vietnam şi Sri Lanka, pe şantierul naval Daewoo din Mangalia

Şantierul naval Daewoo din Mangalia va angaja până la sfârşitul anului circa 300 de cetăţeni din ţări asiatice, pentru a acoperi deficitul de forţă de muncă locală, a anunţat astăzi conducerea.
"Am avut două motive pentru a angaja cetăţeni străini, pe de o parte deficitul de mână de lucru, în condiţiile în care muncitorii noştri calificaţi au emigrat în ultimii ani, iar pe de altă parte costurile legate de angajarea asiaticilor, care sunt inferioare cu 20-30 la sută în raport cu (costurile angajării) românilor", a declarat pentru AFP directorul de resurse umane, Gemal Memetcea.
Potrivit lui, 57 de muncitori vietnamezi au sosit deja la Mangalia, 11 sunt aşteptaţi săptămâna viitoare, în timp ce pentru alţi 125 formalităţile pentru obţinerea vizei şi a permisului de lucru sunt în curs.
O serie de formalităţi au fost de asemenea demarate pentru 50 de locuitori din Sri Lanka, iar aceştia vor fi urmaţi până la sfârşitul anului de alţi 50 de cetăţeni ai acestei ţări.
Şantierul, care dispune în total de 3.600 de angajaţi, are deja de o săptămână 48 de salariaţi chinezi.
Salariul mediu lunar brut pe şantier se ridică la 2.619 lei (circa 700 de euro).
România, care se confruntă cu un deficit grav de muncitori în special în domeniul construcţiilor şi textilelor, încearcă să atragă cetăţeni străini, în special asiatici, dispuşi să accepte salariul lunar mediu român, care se ridică la circa 350 de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII