20.6 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMischie consideră sentinţa sa de condamnare la închisoare „ilegală” şi „un abuz cras”

Mischie consideră sentinţa sa de condamnare la închisoare „ilegală” şi „un abuz cras”

Liderul PNG Gorj, Nicolae Mischie, a declarat astăzi, într-o conferinţă de presă, că a atacat sentinţa prin care Tribunalul Deva l-a condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, sub învinuirea de înşelăciune contra intereselor statului.

„Vă spuneam, cu două săptămâni în urmă, că există un scenariu bine pus la punct. V-am spus şi regizorii şi care sunt etapele. Pe 11 martie, în ziarul Impact în Gorj, s-a făcut antipronunţarea în dosarul meu. Pe 13 martie a avut loc o întâlnire în cabinetul lui Călinoiu (Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, n.r.) în care s-a discutat ce este de făcut. Pe 14 martie primarii PSD au fost chemaţi la raport şi ameninţaţi, iar pe 18 martie am fost condamnat. Este un abuz cras din partea justiţiei de la Deva. Nicolae Mischie nu a efectuat niciun act de înşelătorie sau contrabandă cu maşini. Nu a cumpărat nici tancuri, nici instalaţii de sonde, a cumpărat două maşini la care a plătit vamă, deşi nu trebuia, pentru că firma era înfiinţată într-o zonă defavorizată şi eram scutit de taxe. (…) Normal că am atacat sentinţa, nu este clar?”, a declarat, luni, Nicolae Mischie. Liderul PNG Gorj susţine că sentinţa dată de judecătoarea Daniela Popescu nu se bazează pe analiza atentă a materialului probator existent la dosar, „raţionamentele fiind superficiale şi incorecte” cu precizarea că „s-a mers pe respectarea rechizitoriului realizat pe baza comenzii politice”. Nicolae Mischie consideră, de asemenea, că sentinţa este „ilegală”, pentru că nu au fost audiaţi cei patru martori anunţaţi anterior, precum şi datorită respingerii cererii de a fi audiaţi încă şase martori, participanţi direct „la acţiunile interpretate denaturat, mincinos şi tendenţios, de către prim-procurorul Emil Moţa şi comisarii Radu Cristian şi Vasile Marius”. Mischie a continuat şirul acuzelor la adresa judecătoarei Daniela Popescu şi a procurorului Claudia Mera.

”În timpul derulării procesului, Judecătoarea Popescu Daniela Ana nu mi-a dat voie să pun întrebări martorilor, privându-mă astfel de a beneficia de o judecată dreaptă şi un proces echitabil şi încălcând flagrant Convenţia Europeană a Drepturilor Omului. Procuroarea Mera Claudia, constatând că nu există elementele infracţiunii de contrabandă cu maşini, în materialul de la dosar, a inclus de la sine putere învinuirea – înşelăciune contra intereselor statului – fără a retrimite dosarul la Parchetul Gorj, pentru a se face cercetări în acest sens şi fără a exista documente la dosar, care să dovedească acest lucru, decât interpretarea eronată a anchetatorilor, dispuşi să ducă în eroare instanţa, pentru a-şi motiva înscenarea penibilă, la care au recurs. Nu este posibil să nu iei în calcul depoziţiile martorilor şi să nu dai curs audierii acestora, în prima fază a procesului”, a mai spus Nicolae Mischie, liderul PNG Gorj.

Liderul PNG Gorj, Nicolae Mischie, a fost condamnat de Judecătoria Deva la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru săvârşirea infracţiunii de folosire de acte falsificate la autoritatea vamală, înşelăciune în formă continuată şi fals în declaraţii. Nicolae Mischie este acuzat că în perioada în care a fost preşedintele Consiliului Judeţean Gorj şi lider al PSD Gorj a introdus ilegal în ţară două autoturisme pe care le-a înregistrat pe o firmă care nu exista la acea vreme. Sentinţa de la Deva obligă pe inculpatul Nicolae Mischie şi la plata unor despăgubiri statului român, în sumă de 32.659,6 lei şi să plătească 1.000 lei cheltuieli judiciare. Decizia a fost luată de Judecătoria Deva pe data de 18 martie, comunicată joi Tribunalului Gorj, cu drept de apel în termen de 10 zile de la pronunţare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS