12.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate Salariile minerilor din SNLO, majorate cu 28 la sută

Salariile minerilor din SNLO, majorate cu 28 la sută

Salariile minerilor din cadrul Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia vor fi majorate în acest an cu aproximativ 28 la sută, angajaţii urmând să beneficieze şi de "spor de ochelari", s-a stabilit în urma negocierilor purtate între administraţie şi sindicate.
Liderul sindical Viorel Temelescu, preşedintele comisiei de negociere din partea Uniunii Sindicatelor Miniere Oltenia, a declarat,  că în urma acestor negocieri salariul mediu în SNLO va creşte de la 2.000 de lei, cât este în prezent, la circa 2.500 de lei. În plus, salariaţii vor beneficia de mai multe sporuri noi. Astfel, primele de Paşte, Crăciun şi Ziua Minerului vor fi plătite cu tichete cadou în valoare de 400 de lei. Angajaţii din cariere vor avea un spor de 10 la sută pentru a compensa sporul de subteran pe care îl aveau minerii care lucrează în exploatările de subteran. Potrivit lui  Temelescu, administraţia s-a angajat să achite şi câte 200 de euro anual pentru pensii suplimentare ce vor fi plătite angajaţilor SNLO, minerii urmând să beneficiere de anul acesta şi de "un spor de ochelari" în valoare de până la 600 lei. Sporul se acordă acelor salariaţi în cazul cărora medicii oftalmologi vor constata că şi-au diminuat simţul vizual în timpul programului de lucru, administraţia urmând să suporte costurile pentru achiziţionarea unei perechi de ochelari de până la 600 lei. În plus, 40 la sută dintre angajaţii SNLO vor beneficia de bilete de odihnă la munte sau la mare, valoarea unui bilet fiind de 1.850 de lei. Până acum, SNLO asigura bilete pentru 30 la sută din personalul său, valoarea unui bilet fiind anul trecut de 1.500 de lei.
Directorul general al SNLO, Eugen Davidoiu, a declarat că toate aceste sporuri şi salarii vor fi plătite din cărbunele pe care societatea îl vinde la termocentrale. Noul contract colectiv de muncă va fi depus, luni, la Direcţia de Muncă Gorj, iar proiectul de buget al SNLO pentru anul în curs va fi înaintat Ministerului Economiei şi Finanţelor pentru a fi aprobat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS