22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProiect pentru prevenirea consumului de droguri la Craiova

Proiect pentru prevenirea consumului de droguri la Craiova

Specialiştii din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Dolj au desfăşurat ieri o activitate de prevenire a consumului de droguri  în cadrul proiectului „Şi eu am dreptul la informare”,  la care au participat un număr de 25 persoane care îşi desfăşoară activitatea în cadrul „Complexului de servicii specializate de tip rezidenţial” din cadrul  D.G.A.S.P.C. Dolj.
În cadrul acestei activităţi personalul DGASPC a fost informat cu privire la rolul A.N.A./C.P.E.C.A. Dolj în comunitate şi la prevederile legislative în domeniu, le-au fost prezentate mai multe materile video despre riscurile consumului de droguri, precum şi mărturii ale unor consumatori de droguri.
Această activitate se inscrie intr-un proiect mult mai amplu, „Şi eu am dreptul la informare”, pe care CPECA Dolj îl desfăşură în colaborare cu DGASPC Dolj. Printre obiectivele acestui proiect se numără:
·Informarea şi educarea elevilor şi tinerilor aflaţi sub măsură de protecţie socială asupra riscurilor şi efectelor consumului de alcool, tutun şi droguri.
·Reducerea cazurilor de noi consumatori în paralel cu reducerea criminalităţii organizate în legătură cu drogurile şi anume utilizarea copiilor în producţia şi traficul de droguri.
·Promovarea serviciilor medicale, psihologice şi sociale oferite de CPECA Dolj.
Tot în cadrul acestei activităţi au fost promovate campaniile antidrog derulate de Centru şi au fost distribuite afişe şi pliante realizate de CPECA Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU