29 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFostul şef al SRI Prahova a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă

Fostul şef al SRI Prahova a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor de corupţie săvârşite de militari au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Colonel (r) Cornelui Păltânea, fost şef al Secţiei de Informaţii a SRI Prahova, reţinându-se în sarcina lui două infracţiuni de trafic de influenţă.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
În perioada 1996-2001, în calitate de şef al Secţiei de Informaţii a SRI Prahova, inculpatul a pretins şi primit, în mod repetat, de la un cetăţean străin (persoană denunţătoare) servicii turistice gratuite şi alte foloase materiale, toate în echivalentul sumei de 20.000 USD, pentru ca în schimb să-l sprijine pe acesta, prin intermediul şefilor săi, să fie numit în funcţia de consul onorific al României într-o ţară străină.
De asemenea, inculpatul Păltânea Corneliu i-a înlesnit acestuia derularea unor acte de comerţ în România, uzând de influenţa pe care inculpatul o avea asupra unor oameni de afaceri şi politicieni români.
Prin rechizitoriu s-a mai stabilit că în cursul anului 2000, inculpatul a primit de la acelaşi denunţător cetăţean străin, cu titlu de împrumut, suma de 160.000 USD pentru a-i asigura protecţie în derularea unor afaceri în România. Suma nu a mai fost restituită.
În vederea confiscării sumelor primite cu titlu de mită, în cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unui bun mobil aparţinând inculpatului, până la concurenţa sumei de 180.000 USD.
Dosarul a fost înaintat pentru judecare Tribunalului Militar Teritorial Bucureşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU